ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ασκήσεις zumba για όσες βαριούνται τη γυμναστική

Όταν άκουσα για πρώτη φορά ότι υπάρχει ένα είδος γυμναστικής που το λένε zumba, δεν θα στο κρύψω, γέλασα πολύ. Δεν ξέρω αν φταίει η λέξη που είναι αστεία και είναι σαν να έχει βγει από 80's ταινία, με φλούο κολάν και ξασμένο μαλλί, αλλά δεν μπορούσα να την πάρω στα σοβαρά.

Και μετά είδα πόσο τέλεια περνάνε όσοι συμμετέχουν (στο δικό μου γυμναστήριο χορεύουν Justin Timberlake, οπότε καταλαβαίνεις γιατί άλλαξα γνώμη), ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι το σώμα τους δυναμώνει πιο εύκολα και χάνουν γρήγορα πόντους. Σε περίπτωση όμως που ντρέπεσαι να ‘χτυπιέσαι’ μπροστά σε αγνώστους, σου βρήκα το ιδανικό πρόγραμμα, που μπορείς να κάνεις σπίτι για να διατηρήσεις τη γραμμή σου.

Βήμα 1ο: Ζέσταμα

Το ζέσταμα δεν πρέπει να το ξεχνάς ποτέ, ακόμα και όταν κάνεις zumba είναι απαραίτητο για να προετοιμαστεί το σώμα σου και να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς.

Βήμα 2ο: Αύξηση καρδιακών παλμών

Τώρα αρχίζει το fun κομμάτι της zumba- αυτό το σετ είναι το αντίστοιχο cardio, αυτό που θα αυξήσεις του παλμούς σου και θα σε κάνει να ιδρώσεις και να κάψεις θερμίδες.

Βήμα 3ο: Χαλάρωση

Αφού λοιπόν χτυπηθείς μόνη σου στο σαλόνι σου, φρόντισε να ρίξεις ρυθμούς με ένα πρόγραμμα χαλάρωσης ώστε να μην σηκωθείς την επόμενη μέρα πιασμένη.