ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε φορά πριν κάνεις γυμναστική

Πήρες την μεγάλη απόφαση και θα ξεκινήσεις γυμναστική. Είσαι όμως πραγματικά έτοιμη για αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι για να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα όταν κάνεις γυμναστική πρέπει να είσαι προετοιμασμένη εκτός από σωματικά και ψυχολογικά. Η προθέρμανση του σώματος είναι σημαντική για να αποφύγεις τους τραυματισμούς αλλά πολλοί από εμάς ξεχνάμε ότι πρέπει να προθερμαίνουμε ΚΑΙ το μυαλό μας για να γυμναστούμε σωστά.

Τα βασικά πράγματα που πρέπει να προσέχεις λοιπόν κάθε φορά πριν κάνεις γυμναστική για να μην τραυματιστείς αλλά και για να μην κουραστείς τόσο είναι τα εξής:
 

1. Βρες το κίνητρό σου

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν αποφασίζεις να γυμναστείς είναι να διατηρήσεις την προσοχή σου σε αυτό. Ένα quote που σε εμπνέει, ένας στόχος που θέλεις να πετύχεις, είναι πράγματα που μπορεί να σε κρατήσουν σε εγρήγορση και να σου δώσουν την ενέργεια να συνεχίσεις.

2. Βάλε τα ρούχα της γυμναστικής αρκετή ώρα πριν ξεκινήσεις

Αν είσαι από τους ανθρώπους που βρίσκουν εύκολα δικαιολογίες για να αποφύγουν την γυμναστική, αυτό το κόλπο θα σε βοηθήσει να μην παραλείψεις την επίσκεψη στο γυμναστήριο. Αυτό που μπορεί να βοηθήσει επίσης είναι να αγοράσεις ένα φανταστικό κολάν, το οποίο θα θέλεις να βάλεις έτσι και αλλιώς.

3. Βάλε μουσική

Εντάξει δεν χρειάζεται να σου πούμε γιατί αξίζει να βάλεις μουσική πριν ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι. Μια λίστα με τραγούδια που αγαπάς και σε προκαλούν να κουνηθείς είναι το βασικό μυστικό για να κάνεις διάδρομο χωρίς να βαρεθείς ή να κουραστείς.

4. Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι πρέπει να διατηρείς ενυδατωμένο τον οργανισμό σου συνέχεια, αλλά αν θέλεις να είσαι υγιής πρέπει να μην ξεχνάς ΠΟΤΕ να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια της μέρας, όχι μόνο πριν πας γυμναστήριο. Βέβαια η σωστή ενυδάτωση, ειδικά πριν ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι είναι πολύ σημαντική γιατί αλλιώς δεν θα έχεις καθόλου ενέργεια, άσε που ενδέχεται να πάθεις και κράμπες.

5. Κάνε διατάσεις

Αυτό πρέπει να το κάνεις πριν και μετά τη γυμναστική αν δεν θέλεις να καταλήξεις πιασμένη. Για καλύτερα αποτελέσματα οι διατάσεις πριν τη γυμναστική πρέπει να είναι αρκετά έντονες ώστε να ζεσταθούν οι μύες σου ενώ μετά θα πρέπει να είναι χαλαρωτικές για να ηρεμήσει το σώμα σου.