ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

5 αηδιαστικά πράγματα που συμβαίνουν όταν δεν αλλάζεις ρούχα μετά το γυμναστήριο

Το κολάν της γιόγκα και το φούτερ που φοράς στο γυμναστήριο μπορεί να είναι ό,τι πιο βολικό έχεις φορέσει ποτέ, αλλά αν συνηθίζεις να περνάς την μέρα σου με τα ίδια ρούχα ήρθε η ώρα να το σταματήσεις.

Ο 2ος μεγαλύτερος εχθρός της επιδερμίδας μας είναι τα έλαια, λέει η δερματολόγος Zein Obagi (o 1ος φυσικά είναι ο ήλιος) και κάθε φορά που γυμναζόμαστε αυξάνεται σημαντικά η παραγωγή ελαίων στην επιδερμίδα μας για αυτό και πρέπει να πλενόμαστε ΑΜΕΣΩΣ όταν τελείωνουμε τη γυμναστική.

Αν δεν το κάνεις, τότε πολύ πιθανό να σου συμβούν τα εξής αηδιαστικά πράγματα:

1. Να πάθεις κυστική ακμή

Η ακμή είναι στην ουσία μπλοκαρισμένοι πόροι με έλαια, νεκρά κύτταρα και άλλες βρωμιές (ΙΟΥ) και ο ιδρώτας όχι απλά δεν καθαρίζει τους πόρους ίσα- ίσα προσελκύει περισσότερη σκόνη σε αυτούς κάθώς κολλάνε πιο εύκολα τα μικρόβια. Αν δεν θέλεις λοιπόν να γεμίσει η πλάτη σου σπυράκια, κάνε ντους μόλις μπεις στο σπίτι.

2. Να πάθεις φλόγωση της μεμβράνης των βλεφάρων

Τα βακτήρια δεν κολλάνε μόνο στα σημεία που ιδρώνεις περισσότερο (τέτοια ύπουλα είναι) αλλά μπορούν να μεταφερθούν μέχρι και στα μάτια σου! Όταν λοιπόν μένεις με τα ίδια ρούχα ή σκουπίζεσαι με την ιδρωμένη μπλούζα σου είναι πολύ πιθανό να τα μεταφέρεις στα μάτια και να τα ερεθίσεις.

3. Να κολλήσεις βακτηριακές λοιμώξεις

Τα ρούχα μετά το γυμναστήριο είναι υγρά και ζεστά- ιδανικό περιβάλλον δηλαδή για την ανάπτυξη βακτηρίων και αν σκεφτείς ότι έχουν ακουμπήσει στα μηχανήματα που έχουν κάτσει ΟΛΟΙ οι πελάτες του γυμναστηρίου, καταλαβαίνεις πόσα βακτήρια κουβαλάς πάνω σου! Αν δεν θέλεις λοιπόν να αντιμετωπίσεις κάποια βακτηριακή λοίμωξη πρέπει α) να πλύνεις τα χέρια σου μόλις τελείωσεις τη γυμναστική, β) να μην ακουμπάς το πρόσωπο- μάτια όσο γυμνάζεσαι και γ) ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΡΟΥΧΑ ΑΜΕΣΩΣ.

4. Να μυρίζεις ιδρώτα

Δεν νομίζω να χρειάζεται να εξηγήσω περισσότερο γιατί είναι αηδιαστικό το να βγεις μετά το γυμναστήριο με ρούχα που μυρίζουν ιδρώτα.

5. Να κολλήσεις μύκητες στα πόδια

Μην ξεχνάς ότι δεν πρέπει να φοράς περισσότερες από 2 φορές τις ίδιες κάλτσες στο γυμναστήριο όπως ότι πρέπει να αερίζεις τα αθλητικά σου παπούτσια ΚΑΘΕ φορά που τελείωνεις τη γυμναστική. Έτσι θα αποφύγεις την μυκητίαση στα πόδια, που πίστεψέ με δεν θέλεις να την κολλήσεις- ένα google search στις εικόνες νομίζω θα σε πείσει!