FITNESS

3 συμβουλές διατροφής και fitness από την Jessica Biel

Danny Moloshok/Invision for the Television Academy/AP Images

Η Jessica Biel είναι από εκείνα τα θηλυκά τα άβολα καλογυμνασμένα που φαντάζεσαι πως μοχθούν στα γυμναστήρια με τις ώρες επί καθημερινής βάσεως. Βασικά στο δικό μου το μυαλό είναι 70% fitness και 30% υποκριτική. Δεν είναι κακό, όπου είναι καλός ο καθένας.

Η 36χρονη ηθοποιός και σύζυγος του Justin Timberlake όταν πήγαινε σχολείο έπαιζε ποδόσφαιρο και προφανέστατα γυμνάζεται από μικρή. Κατά καιρούς έχει μοιραστεί τα μυστικά της, τα οποία μαρτυρούν απόλυτη πειθαρχία, πράγμα απόλυτα αναμενόμενο. Ο μυς θέλει πλάνο για να γραμμώσει και να παραμείνει έτσι. Πώς το κάνει, αν θες να το κάνεις;

Προφανώς γυμνάζεται τακτικά

«Κάνω κυκλική προπόνηση 3 φορές την εβδομάδα με trainer. Κάνω επίσης γιόγκα και το καλοκαίρι παίζω βόλεϊ. Βγάζω τα σκυλιά μου βόλτα όλη την ώρα. Μ’ αρέσει να είμαι στη φύση» έχει δηλώσει σε συνέντευξή της η Biel. Τι ασκήσεις κάνει, μεταξύ άλλων; Pistol squats. Ναι, είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται.

Επαναλαμβάνω, γιόγκα

Εκεί γύρω στα 20, όταν έπαιζε σ’ εκείνο το αμίμητο σίριαλ που λεγόταν “7th Heaven”, η Jessica Biel έπαθε μία εσωτερική αναζήτηση, η οποία την οδήγησε στη γιόγκα. «Αναζητούσα την ταυτότητά μου σαν άνθρωπος, τι με καθορίζει. Η γιόγκα έχει το πεδίο μέσα στο οποίο μπορώ να έρθω σε επαφή με τον εαυτό μου και την πνευματικότητα». Και πράγματι, η γιόγκα δεν είναι μόνο άσκηση, είναι και αναζωογόνηση. Γραμμώνει ωστόσο.

Τρώει πολύ προσεκτικά

Μπορεί η Jessica να ανέβασε φωτογραφία στην οποία μασουλάει ένα πολύχρωμο cupcake τυλιγμένο στη ζαχαρόπαστα το πρωί μετά τα Emmys, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι αυτό που τρώει κάθε πρωί. Η ηθοποιός είναι απόλυτα αυστηρή με τη διατροφή της, η οποία είναι πολύ υγιεινή. Απολαμβάνει γλυκά και πατάτες τηγανητές, αλλά σαν εξαίρεση φυσικά, όχι σαν κανόνα. Δεν ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο πλάνο διατροφής, δεν έχει αποκλείσει εντελώς τη ζάχαρη ή το τυρί, αλλά από την άλλη, «νιώθει πολύ καλύτερα όταν δεν τρώει γλουτένη, σιτάρι ή γαλακτοκομικά». Το πρωί τρώει pancakes φτιαγμένα με κινόα, κάσιους, βούτυρο αμυγδάλου, μέλι, λουκάνικα από κοτόπουλο, φρέσκους χυμούς και πολύ πράσινο τσάι. Το μεσημεριανό της πιάτο έχει πολλή πράσινη σαλάτα με κινόα και ξηρούς καρπούς. Όσο για το δείπνο, τα γνωστά, σολομό ή κοτόπουλο με ψητά λαχανικά και ρύζι.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Danny Moloshok/Invision for the Television Academy/AP Images