ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τόσο καιρό πίνεις το νερό με λάθος τρόπο

Δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά αυτό το θέμα, γιατί αρνούμαι να δεχτώ το γεγονός ότι υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να πιει ένας άνθρωπος νερό. Για αυτό, λοιπόν, αποφάσισα να αρχίσω το post με το πλέον κατάλληλο βίντεο, ώστε να μπούμε σιγά- σιγά στη συζήτηση που άνοιξε ο γιατρός Leonard Smith σχετικά με το πώς πρέπει να πίνουμε νερό.

Όταν, λοιπόν, έχεις γκανιάσει στη λαλάκα όπως η Τζένη Δελαφράγκα αυτό που λαχταράς όσο τίποτα άλλο, είναι ένα ποτήρι κρύο νερό (ή έστω ένα soft drink όπως λέει και εκείνη), το οποίο μάλλον θα πιεις κάπως έτσι,

Σωστά; Σωστά. Οι περισσότεροι πίνουμε το νερό με γρήγορο ρυθμό και αδειάζουμε το μπουκαλάκι με συνοπτικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να μην συνειδητοποιεί ότι ενυδατώθηκε. Αυτό ακριβώς είναι και το λάθος που κάνουμε, σύμφωνα με τον γιατρό Leonard Smith.

”Πρέπει να πίνουμε το νερό σιγά- σιγά, περίπου 50 με 90 γρ. κάθε φορά. Αν συνηθίζεις να πίνεις το νερό πολύ γρήγορα υπάρχει κίνδυνος αραίωσης του αίματος, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ταχύτερη έκκριση νερού από τους νεφρούς- δηλαδή θα πηγαίνεις πιο συχνά τουαλέτα με αποτέλεσμα να μην ενυδατώνεσαι σωστά, καθώς το σώμα σου δεν προλαβαίνει να απορροφήσει το νερό που χρειάζεται” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αν, από την άλλη, πίνεις πολύ νερό γιατί θέλεις να αποτοξινώσεις το σώμα σου και να καθαρίσεις τα νεφρά σου υπάρχει ο κίνδυνος να πάθεις υπονατριαιμία, μια πάθηση που εμφανίζεται όταν το επίπεδο του νατρίου στο αίμα μας είναι ασυνήθιστα χαμηλό.

Το νάτριο είναι ηλεκτρολύτης και βοηθά στη ρύθμιση της ποσότητας του νερού που είναι μέσα και γύρω από τα κύτταρα μας.

Οπότε ο νέος κανόνας που πρέπει να θυμόμαστε, λέει ότι πρέπει να πίνουμε το νερό με την ησυχία μας.

Όχι έτσι.

Αλλά έτσι.