MEGHAN MARKLE

Η διατροφή της Meghan Markle πριν το γάμο με τον Harry

associated press

Σήμερα γάμος γίνεται. Και τι γάμος. Βασιλικός. Εκτός από το ότι σε λίγες ώρες από τώρα, η Meghan Markle πρόκειται να γίνει πριγκίπισσα, το δεύτερο πιο γνωστό fact για εκείνη είναι η αφοσίωση της στην υγιεινή διατροφή. Σου λέει έβαλε και τον πρίγκιπα Harry να γίνει (πολύ πιο) αυστηρός με τη διατροφή του. Και εκείνη όμως τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει ακόμα πιο προσεκτική.

Κάτι που, πιθανώς, να γνωρίζεις ήδη είναι πως, διατροφικά, είναι αφοσιωμένη στο clean eating. Αυτό σημαίνει ότι τρώει καθαρές τροφές ή αλλιώς τροφές που δεν τη βαραίνουν ή τη φουσκώνουν. Πέρα από αυτό όμως ας δούμε πιο συγκεκριμένα τι επιλέγει να βάζει στο πιάτο της ώστε να είναι πανέτοιμη για την ημέρα που όλα τα φώτα και οι κάμερες θα είναι στραμμένα επάνω της.

Ναι σε όλα, αλλά με μέτρο

Η λέξη-κλειδί της διατροφής της είναι «ισορροπία», μια φιλοσοφία με την οποία ζει τα τελευταία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι και τηγανητές πατάτες θα φάει, και μακαρόνια (συγκεκριμένα το mac and cheese με αρακά είναι από τα αγαπημένα της πιάτα) θα φάει, και κρασί θα πιει, αλλά με ένα μέτρο. Επίσης, στο να μπορεί να μη στερείται καμία απόλαυση βοηθάει και το γεγονός ότι γυμνάζεται. «Προσπαθώ να κάνω vegan γεύματα μέσα στην εβδομάδα, ώστε το σαββατοκύριακο να είμαι πιο άνετη. Την ίδια στιγμή όλα είναι θέμα ισορροπίας. Επειδή ακριβώς γυμνάζομαι δεν θέλω να νιώθω ότι στερούμαι. Δεν είναι δίαιτα, είναι τρόπος ζωής», έχει πει.

Το πρωινό της

associated press

Associated press

Κι ενώ όλοι ξυπνάμε με μερικές γουλιές καφέ και τοστ, η Μeghan Markle ξεκινάει τη μέρα της με ένα smoothie βανίλια μέσα στο οποίο προσθέτει μία κουταλιά πρωτεΐνης και βατόμουρα. Εναλλακτικά, έχει πει ότι λατρεύει και τα πράσινα αποτοξινωτικά smoothies «είναι κάτι σαν φάρμακο για μένα».

Πώς φτιάχνει το αγαπημένο της πράσινο smoothie: Μήλο, σπανάκι, kale, λεμόνι και τζίντζερ είναι τα υλικά που χρησιμοποιεί. «Νιώθω ότι αυτό το ρόφημα μου δίνει πολύ περισσότερη ενέργεια από μια κούπα καφέ».

Το κυρίως γεύμα της

Ψάρια. Πολλά ψάρια

Γιατί; Επειδή έχουν βιταμίνη D και καλά λιπαρά (τα ωμέγα-3 κάνουν πάρτι στα μεγάλα ψάρια). Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορεί να αντισταθεί και στο sushi.

Σπιτικό φαγητό

Είναι λάτρης της μαγειρικής οπότε προτιμά να μαγειρέψει σπίτι από το φάει έξω. Μάλιστα ανάμεσα στα μυστικά της είναι να προσθέτει αρκετό λεμόνι στα μπιφτέκια πριν τα σερβίρει, να βάζει πουρέ κολοκυθιού μέσα στη σάλτσα για τα μακαρόνια γιατί όπως λέει, είναι ένας υγιεινός τρόπος να κάνεις τη σάλτσα πιο νόστιμη.

Συμπληρώματα διατροφής

associated press

Αssociated press

Λόγω του ότι ταξιδεύει συνέχεια ή επειδή μπορεί να είναι όλη μέρα στο πόδι (ειδικά τώρα με τις ετοιμασίες για το γάμο) φροντίζει να κοιμάται νωρίς ώστε να συμπληρώνει αρκετές ώρες ύπνου και να τονώνει τον οργανισμό της με συμπληρώματα και βιταμίνες. Στο παρελθόν έχει πει πως έχει πάντα μαγνήσιο, σταγόνες βιταμίνης B-12 και κατασταλτικό κορτιζόλης (της ορμόνης του άγχους) ενώ είναι φαν των προβιοτικών με τα οποία προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση στον οργανισμό της.

Η γυμναστική είναι βασικό συστατικό της ρουτίνας της

Έχοντας μεγαλώσει με μια μητέρα που ήταν καθηγήτρια γιόγκα, η Meghan έμαθε από μικρή τα οφέλη της συγκεκριμένης πρακτικής. Σήμερα λατρεύει να κάνει vinyasa yoga, αφού εκτός από μέσο ενδυνάμωσης, για εκείνη είναι και μια αποτελεσματική μέθοδος διαλογισμού και μείωσης του άγχους. Μάλιστα, ένας από τους προπονητές και δασκάλους γιόγκα είναι ο Duncan Parviainen.

 

Το διατροφικό της μάντρα

«Να κάνεις αυτά που απολαμβάνεις. Γνώρισε το σώμα σου και μάθε ποιες είναι οι συνήθειες που λειτουργούν θετικά γι’ αυτό και θα είσαι καλά».

 

κεντρική φωτογραφία: Αssociated press