ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 5 τροφές που είναι γεμάτες νερό και δεν το περίμενες

Αν γενικά αμελείς να πίνεις πολύ νερό ελλείψει χρόνου ή επειδή απλά το ξεχνάς, είναι το μαεγαλύτερο κακό που μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου. Το καλοκαίρι ειδικά, είτε είσαι στο γραφέιο είτε κάνεις κανονικά διακοπές, έχεις μεγάλη ανάγκη το νερό και πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα. Αν και καμία τροφή δεν αντικαθιστά το αγαπημένο νεράκι, σου βρήκαμε 5 τροφές που είναι εύκολο να βρεις και που θα σ εεκπλήξουν με το πόσο πολύ σε ενυδατώνουν.

 

Γρανίτα

Εντάξει, ξεκινάμε με το προφανές. Οι σπιτικές ή έτοιμες γρανίτες (ιδανικά χωρίς ζάχαρη) είναι η πιο εύκολη λύση όταν θες κάτι δροσερό και σχετικά γλυκό. Η βάση της είναι συνήθως από νερό ή γάλα, ενώ μπορείς να προσθέσεις κομμάτια από φρούτα μέσα. Επίσης, μπορείς να κάνεις το ίδιο και με τα παγάκια ώστε να πείθεσαι να πίνεις περισσότερο νερό.

Δες κι αυτό: Τα 6 φρούτα με τη λιγότερη ζάχαρη, που γίνονται τα ιδανικά σνακ

Εσπεριδοειδή

Αν και είναι περισσότερο φρούτα του χειμώνα, τα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ αποτελούν άριστη επιλογή για την καλοκαιρινή σου ενυδάτωση, με 90% περιεκτικότητα σε νερό. Ξεκίνησε τη μέρα σου εντάσσοντας το γκρέιπφρουτ στο πρωινό σου και φάει πορτοκάλια για απογευματινό σνακ.

Κολοκύθι

Ένα αγαπημένο λαχανικό που έχει σχετικά ουδέτερη γεύση και μπορεί να καταναλωθεί με αμέτρητους τρόπους. Με 95% νερό, ελαφριά γεύση και εξαιρετική επιλογή σε καλοκαιρινές σαλάτες και συνταγές, μπορείς να το φας και να πάρεις νερό, μαζί με άλλα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό σου.

Αυγά

Αυτό δεν το περίμενες. Ήξερες ότι το αυγό έχει 75% περιεκτικότητα σε νερό; Τα περισσότερα υγρά συγκεντρώνονται στο ασπράδι, που είναι και το μέρος που συστήνεται να τρώμε περισσότερο όταν κάνουμε δίαιτα. Ώρα για την επόμενη ομελέτα σου (με κολοκύθι ε);

Πατάτες

Άλλη μία τροφή που δεν περιμέναμε ότι θα είναι φουλ ενυδατική. Τα 3/4 της πατάτας αποτελούνται από νερό, αλλά όπως αντιλαμβάνεσαι, όχι στην τηγανητή εκδοχή τους. Μπορείς να τις βράσεις ή να τις ψήσεις και να βάλεις όσο το δυνατόν λιγότερο αλάτι γίνεται. Και καλή σου όρεξη.