ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι δεν κάνουν οι λεπτοί άνθρωποι και παραμένουν λεπτοί

Θα προσπαθήσω να αφήσω τα προσωπικά μου εκτός αυτού του κειμένου, ωστόσο στην εισαγωγή αυτής της είδησης δε μπορώ να μην ευλογήσω τα γένια μου. Πολλές, παααάρα πολλές φορές, έχω υποστηρίξει ότι δεν είναι όλα θέμα δίαιτας αλλά αυτοέλεγχου. Ένα φυσιολογικό βάρος διατηρείται αν προσέχεις τι τρως και επίσης, αν επιλέγεις να φας όταν πραγματικά πεινάς.

Ναι, είμαι εγώ πάντα η αδύνατη της παρέας που στις εξόδους τρώει έναν τόνο φαΐ. Φυσικά, έχω στο τραπέζι ανθρώπους που τρώνε μικρότερες μερίδες και έχουν παραπάνω κιλά από εμένα. Μα τι φταίει, μα τι φταίει. Ας αφήσω μια νέα μελέτη να μιλήσει.

Σε αυτή συμμετείχαν 147 άτομα που είχαν καταφέρει να έχουν ένα σταθερό βάρος για αρκετά χρόνια. Το 48% τόνισε ότι ποτέ δεν έχει κάνει δίαιτα ενώ το 75% περίπου ανέφερε ότι σπάνια έκανε δίαιτα στη ζωή του.

Δες τον πίνακα!

Πηγή: Viral Thread

Τα αποτελέσματα αναλύθηκαν από τον Brian Wansink που τόνισε ότι το γεγονός πως το βάρος των συμμετεχόντων παρέμενε σταθερό για τόσα χρόνια, δείχνει ότι έχουν τον έλεγχο του τι μπορούν να φάνε και τρώνε μόνο όταν πεινάνε.

Επίσης, το 96% έτρωγε τακτικά πρωινό και το 90% έκανε γυμναστική σε εβδομαδιαία βάση. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι προφανώς και παίζουν ρόλο τα γονίδια και ο μεταβολισμός του κάθε ανθρώπου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εξαντλητικές δίαιτες δε μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα αν δεν ξεκινήσουμε να ακούμε το σώμα μας. Μη βαράτε, τα λένε οι επιστήμονες, όχι μόνο εγώ!