ΔΙΑΤΡΟΦΗ

20 τρόποι να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες σε κάθε σου γεύμα χωρίς καμία στέρηση

Ξέρεις πότε συνειδητοποιείς ότι οι λεπτομέρειες παίζουν καθοριστικό ρόλο (και) στη διατροφή; Όταν έχεις να χάσεις λίγο βάρος. Το τυρί που επιλέγεις να τρως μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα 2-3 κιλά που σε ταλαιπωρούν, δεν φεύγουν ούτε με τάμα στο θεό της σιλουέτας. Το ίδιο και το ψωμί, που δεν λείπει από κανένα από τα τρία βασικά σου γεύματα. Κι αυτό είναι καλό και κακό μαζί. Κακό, γιατί εσύ είσαι πεισμένη ότι προσέχεις επειδή π.χ το ψωμί είναι πολύσπορο κι όχι λευκό πολυτελείας και καλό γιατί με ελάχιστες αλλαγές θα νιώσεις τη διαφορά στο παντελόνι. Αρκεί να βάλεις ένα πρόγραμμα και να μην περιμένεις «θαύματα» από το πρώτο διήμερο. 

> Φάε το σάντουιτς ή το τοστ σου ανοιχτό, όπως οι Νορβηγοί. Δηλαδή με ένα ψωμάκι, όχι δύο και το περιεχόμενο απλωμένο από πάνω, σαν μπρουσκέτα.

> Ρίξε στη σαλάτα ένα φλιτζάνι κινόα αντί για κρουτόν.

> Μην ποτίζεις τη σαλάτα με λάδι. Μία γεμάτη κουταλιά της σούπας αρκεί.

> Αντικατάστησε τη σάλτσα στο λαδερού με φρέσκια ντομάτα. Δεν καταλαβαίνεις από πόση ζάχαρη θα σωθείς.

> Χρησιμοποίησε μικρότερα πιάτα. Αντί να γεμίζεις τη σουπιέρα, βάλε το γάλα και τα δημητριακά σου σ’ ένα πιο μικρό μπολ.

> Δημητριακά είπα; Μήπως να βάλεις στη λίστα τη βρώμη, αντί για τις κλασικές λευκές νιφάδες;

> Ρίξε στο γιαούρτι φρούτα αντί για μπισκότα. Ωραία τα γεμιστά, αλλά 2 μπισκοτάκια μπορούν να σε γεμίσουν με πάνω από 300 θερμίδες μέχρι να πεις «γουακαμόλε».

> Δοκίμασε noodles λαχανικών. Ναι, καρότο, αγγούρι, κολοκύθι στην ίδια μορφή με τα μακρόστενα ρυζομακάρονα. Ό,τι πιο υγιεινό για να συνοδέψεις το κοτόπουλό σου.

> Βάλε στον καφέ κανέλλα αντί για ζάχαρη. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να τον κάνεις ακόμα πιο γευστικό.

> Αντί για nachos και πατατάκια, φτιάξε σπιτικό ποπ κορν, με μια κουταλιά ελαιόλαδο.

> Μην τρως τοστ κάθε φορά που πεινάς. Προτίμησε ένα γιαούρτι.

> Δοκίμασε αναποφλοίωτο ρύζι, αντί για το κατά τ’ άλλα νόστιμο μπασμάτι που τσιγαρίζεις με λάδι.

> Φάε σασίμι ή τατάκι αντί για μάκι στο σούσι. Σαφώς λιγότεροι υδατάνθρακες, αλάτι και μαγιονέζα.

> Απομάκρυνε τις συσκευασμένες μαρμελάδες από το ντουλάπι. Φτιάξε τη δική σου σπιτική.

> Μάθε να τρως βραστή γαλοπούλα αντί για μπέικον ή λουκάνικο.

> Φτιάξε την ομελέτα σου με λαχανικά. Μπορείς να προσθέσεις γαλοπούλα. Βάλε ένα ολόκληρο αυγό και συμπλήρωσε με 2-3 ασπράδια. Ρίξε καρότο, πιπεριά, κολοκύθι, κρεμμύδι αντί για πατάτες και ζαμπόν.

> Φάει ένα κουταλάκι του γλυκού ταχίνι αντί για μία της σούπας  (ή το βάζο ολόκληρο).

> Στη μακαρονάδα μέτρα τις ποσότητες. Ενάμιση φλιτζάνι με 2 κουταλιές της σούπας κιμά και μία αντίστοιχη τριμμένο τυρί είναι η ιδανική ποσότητα για σένα. Χωρίς ψωμί ε;

> Ο τόνος σου να είναι σε νερό, όχι σε λάδι. Άλλη μία αλλαγή που δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου και θα σε απαλλάξει από περιττό λίπος.