SUPERFOODS

5 superfoods που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα (και δεν το ήξερες)

Εντάξει, το έχουμε εμπεδώσει ότι ο χυμός λεμονιού είναι γεμάτος με βιταμίνη C και η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Το καταλάβαμε.

Υπάρχουν και άλλες τροφές όμως που μπορούν να σε κάνουν βράχο απέναντι στα κρυολογήματα και που δεν είναι τόσο trendy όσο το kale.

Αυτά τα superfoods θα σε σώσουν:

Αρακάς

Έχει φουλ βιταμίνη A και C, ολεϊκό και φυτικές ίνες. Ως γνωστόν η βιταμίνη C βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων και συντελεί στην αναγέννηση άλλων αντιοξειδωτικών στον οργανισμό, όπως της βιταμίνης Ε, ενώ οι φυτικές ίνες βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου και σε κάνει να νιώθεις πλήρης.

Κουνουπίδι

Αν το κρύωμα έχει ήδη εισχωρήσει μέσα σου, τότε φάε κουνουπίδι. Αυτό το όχι και τόσο αγαπητό λαχανικό είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και γλουταθειόνη, δύο ισχυρά όπλα που χρειάζεσαι για να ανακάμψεις.

Μύρτιλα

Όταν συνδιαστούν με βιταμίνη D, μια ένωση που ονομάζεται πτεροστιλβένη που υπάρχει μάσα στα μύρτιλα, μπορεί να σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις το κρυολόγημα.

Μπρόκολο

Κάνει ακριβώς ότι και το κουνουπίδι!

Κρόκοι αυγών

Μην τρως μονάχα τα ασπράδια όταν είσαι κρυωμένη, αλλά ολόκληρο το αυγό. Ο κρόκος είναι γεμάτος με μεταλλικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων του ψευδάργυρου και του σελήνιου, που είναι σημαντικά για την υγιή λειτουργεία του ανοσοποιητικού.