ΔΙΑΤΡΟΦΗ

7 υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ για τις λιγούρες μετά τη θάλασσα

123rf

Δεν μπορεί να μη σου έχει συμβεί. Έχεις περάσει πολλές ώρες στη θάλασσα και, ακόμα και αν έχεις φάει το μεσημέρι, εκεί γύρω στο απόγευμα, σε πιάνει μία όρεξη (επιστρέφοντας από την παραλία) για να φας κάτι δροσερό. Αλλά για να μην την πέσεις στις σοκολάτες και τα παγωτά, σου βρήκαμε 7 τέλειες προτάσεις σε σνακ για να ικανοποιήσεις τις λιγουρες με τον πιο νόστιμο τρόπο, χωρίς να πάρεις πολλές θερμίδες.

 

Μπρουσκέτα με φρούτα

Ψήσε 2 φετούλες μαύρο ψωμί στο φούρνο και άπλωσε λίγο κατσικίσιο τυρί, 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο, ψιλοκομμένες φράουλες και ροδάκινο.

Caprese σε καλαμάκι

Αντί να φτιάξεις κανονική σαλάτα, πέρνα σε μικρό καλαμάκι ντοματίνια κομμένα στη μέση, κομματάκια φρέσκιας μοτσαρέλα, φύλλα βασιλικού και λίγο αλατοπίπερο.

Δες κι αυτό: Τα tips της διατροφολόγου για να μην παχύνεις στις καλοκαιρινές διακοπές

Μίνι χωριάτικη

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά το καλοκαίρι αυξάνεται η όρεξή μου για χωριάτικη και θεωρώ ότι είναι το ιδανικό γεύμα για όλες τις ώρες. Σε ένα μικρό μπολάκι, κόψε μία ντομάτα, λίγο αγγουράκι, τρίψε φέτα και πρόσθεσε τα αγαπημένα σου μυρωδικά.

Πεπόνι με κουτάλι

Αντί να κάθεσαι να κόβεις το πεπόνι σε φέτες και να αφαιρείς τη φλούδα, κόψε το απλά στη μέση, αφαίρεσε τα κουκούτσια και πάρε ένα κουτάλι. Θα νιώθεις σαν να τρως παγωτό και στο τέλος μένει και ζουμί για να φτιάξεις κοκτέιλ.

Πεπόνι με προσούτο

Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα, ώρα να το κάνεις. Το ίδιο ισχύει και για το καρπούζι με τη φέτα. Κόψε κομματάκι πεπόνι, τύλιξέ τα με μία φέτα προσούτο και βάλε μία οδοντογλυφίδα. Απλώς μην το παρακάνεις με την ποσότητα.

Διάβασε κι αυτό: Έχεις συχνά λιγούρες; Αυτοί είναι οι 7 (επιστημονικά αποδεδειγμένοι) τρόποι που τις μειώνουν

Τοστ με αβοκάντο

Κάνε τη διαφορά και μην το φας όπως στο πρωινό. Ψήσε μία φέτα τοστ από μαύρο ψωμί, άπλωσε αβοκάντο και βάλε χαλούμι ή ταλαγάνι σε κομμάτια με λίγο λεμόνι ή ξίδι.

Γρανίτα καρπούζι

Το πιο εύκολο σνακ που πρέπει να θυμηθείς να φτιάξεις από πριν για να το βρεις έτοιμο. Κόψε φέτες σε τρίγωνο ή τετράγωνο και πέρασέ τις σε καλαμάκια για γρανίτες. Βάλε όσες θες σε αντικολλητικό χαρτί στην κατάψυξη.