ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα χρησιμοποιήσεις τη στέβια στην καθημερινότητά σου

Το να μπορείς να απολαύσεις ο,τιδήποτε γλυκό επιθυμεί η ψυχή και το στομάχι σου, χωρίς όμως να ανησυχείς για περιττές θερμίδες και την καταστροφικές συνήθειες της ζάχαρης σου φαντάζει σαν όνειρο θερινής νυκτός; Κακώς! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη στο σπίτι σου με τη στέβια, και πιο συγκεκριμένα με τη Deligios Stevia.

Ας τα πιάσουμε όμως από την αρχή: Η στέβια, όπως φαντάζομαι ήδη γνωρίζεις, είναι ένα φυτικό γλυκαντικό που η γεύση του -όπως και η εμφάνισή του- θυμίζουν πολύ τη ζάχαρη. Η δομική διαφορά τους είναι πως η στέβια σου κάνει καλό αντί για κακό, καθώς η κατανάλωση της μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις περιττά κιλά και να ακολουθήσεις επιτέλους την υγιεινή διατροφή που τόσο επιθυμούσες.

Πού όμως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη στέβια; Η εύκολη απάντηση είναι παντού. Όπου χρησιμοποιούσες τη ζάχαρη τώρα μπορείς να βάλεις στέβια. Από τα ροφήματα σου: τον καφέ ή το τσάι, τη σπιτική λεμονάδα που κάνεις ακόμα όμως και στα καλοκαιρινά σου κοκτέιλ. Αν δεν μπορείς να φανταστείς τις καλοκαιρινές σου διακοπές χωρίς μοχίτο, αλλά δεν θέλεις να επιβαρυνθείς τις περιττές θερμίδες, τότε πολύ απλά ζήτησε να στο κάνουν με στέβια, ή ακόμα καλύτερα φτιάξ’το μόνη σου στο σπίτι. Όσον αφορά τον καφέ ή το τσάι που παραγγέλνεις έξω μπορείς επίσης να έχεις τη στέβια μαζί σου και να προσθέτεις όσο θέλεις. Τώρα με τα sticks της Deligios Στέβια, που κυκλοφορεί σε 3 διαφορετικές συσκευασίες η όλη διαδικασία είναι ακόμα πιο γευστική και εύκολη.

Δεν χρειάζεται όμως να περιοριστείς στα ροφήματά σου, τα οποία ας το παραδεχτούμε, αποτελούν ένα σχετικά μικρό μέρος της διατροφής σου. Με στέβια μπορείς να φτιάξεις και τα γλυκά σου: από το κέικ της Κυριακής, τη σπιτική μαρμελάδα ή την αγαπημένη σου μους σοκολάτας. Φυσικά τη ζάχαρη, όπως πολύ καλά ξέρεις, την χρησιμοποιούμε και στο φαγητό. Έτσι αντίστοιχα μπορείς να βάλεις στέβια στη σάλτσα του φαγητού σου, σε ξινόγλυκες ή πικάντικες σως, ή όπου αλλού χρειαστείς. Εναλλακτικά μπορείς πολύ απλά να δώσεις μια νότα γλυκύτητας στο γιαούρτι ή στο σπιτικό παγωτό σου. Αν θέλεις μεγαλύτερη έμπνευση μπορείς να δεις και τις συνταγές εδώ.

Σε κάθε περίπτωση η Deligios Stevia πρέπει να έχει μια θέση στο ντουλάπι της κουζίνας σου. Ένας λόγος παραπάνω αν μαγειρεύεις για μικρά παιδιά, για διαβητικούς κάθε ηλικίας ή αν απλά θέλεις να προσέξεις και να προσφέρεις στον εαυτό σου το κάτι παραπάνω.

Από εμάς, καλή όρεξη!