ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 έξυπνα tips για να τρως περισσότερο ψάρι

Αν υπάρχει μία εποχή που σε πείθει να τρως περισσότερο ψάρι, αυτή είναι τo καλοκαίρι. Θα πας στο νησί και θα τιμήσεις σίγουρα ένα καλαμαράκι ή λίγο γαύρο. Τον υπόλοιπο χρόνο όμως ξεχνάς την τροφή που σου κάνει καλό, είναι ελαφριά και συνδυάζεται και με άλλες τροφές.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Καρδιάς συστήνει να τρώμε ψάρι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για την πρόληψη καρδιακών νόσων και φυσικά τα Ω3 οξέα λιπαρά συμβάλουν στη διατήρηση της οξύνοιας του εγκεφάλου και στη μείωση του ρίσκου ασθενειών, όπως η άνοια. Το πρόβλημα είναι ότι λίγοι από εμάς τρώμε όσο ψάρι θα έπρεπε και, συχνά, ξεχνάμε ακόμα και την ύπαρξή του. Πώς θα εντάξεις περισσότερο ψάρι στην εβδομαδιαία διατροφή σου, μετά το τέλος του καλοκαιριού;

Κάνε την αρχή με τις κονσέρβες

Η πιο εύκολη και γρήγορη λύση είναι ο τόνος σε κονσέρβα, καθώς και οι σαρδέλες. Έχουν μεγάλη αντοχή στο ντουλάπι σου και συνοδεύουν τις σαλάτες ή γίνονται ωραίος μεζές όταν βαριέσαι να μαγειρέψεις. Μπορείς επίσης να πάρεις φέτες σολομού και να τις βάλεις στο ψυγείο ώστε να τις τρως στο πρωινό σου τοστ, αντί γαλοπούλας.

Δες κι αυτό: Τρως αρκετό ψάρι; Αν η απάντηση είναι όχι, δες τι σου λένε οι έρευνες

Ναι στο φρέσκο ψάρι

Αν φοβάσαι ότι δε θα φας το φρέσκο ψάρι μέσα στην ίδια ή την επόμενη μέρα, αγόρασε κατεψυγμένο που διατηρείται για αρκετό καιρό στην ψύξη και είναι σε φιλέτα για να φτιάξεις ωραιότατο φαγητό για όλη την οικογένεια ή για ένα ελαφρύ δείπνο μόνο για εσένα. Μία φορά την εβδομάδα είναι μία καλή αρχή για να τρως ψαράκι στο σπίτι.

Πειραματίσου με συνταγές

Αντί να φτιάχνεις κάθε φορά το ψάρι με τον ίδιο τρόπο ακριβώς, βρες ή ζήτησε συνταγές από φίλους και κόλλησέ τις στο ψυγείο για να μην ξεχνάς. Αν βαριέσαι τη μαγειρική, μαγείρεψε το ψάρι με τον εύκολο τρόπο ή βάλτο σε σαλάτες μαζί με φασόλια ή φρέσκα λαχανικά για να τρως ελαφριά και θρεπτικά.

Βγες και λίγο

Οι ψαροταβέρνες δεν έχουν φτιαχτεί για να πηγαίνεις μόνο το καλοκαίρι. Ανακάλυψε τα μαγαζιά που προσφέρει η πόλη σου και αντικατάστησε τα μαγαζιά με junk food με ταβερνάκια που έχουν φρέσκο ψάρι και αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία να μάθεις τα νέα των φίλων σου. Δε σου αρέσουν οι ταβέρνες; Πήγαινε για ασιατικό.