Ορίστε γιατί ο καφές σε στέλνει τουαλέτα

Βρήκαμε την εξήγηση γιατί ο πρωινός καφές δεν ξυπνάει μόνο τον εγκέφαλο.

Πολλοί είναι αυτοί που χρειάζονται μια κούπα καφέ για να ανοίξει το μάτι και να στροφάρει ο εγκέφαλος. Ωστόσο, όπως θα έχεις παρατηρήσει (μάλλον) κι εσύ με μία γουλιά καφέ δεν αρχίζει να δουλεύει μόνο το μυαλό, αλλά και η κοιλιακή χώρα. Ας δούμε όμως γιατί συμβαίνει αυτό και κάθε πρωί τρέχουμε στην τουαλέτα.

Ζεστό υγρό + καφεϊνη = ένα πραγματικά αποτελεσματικό καθαρτικό

Το πρωί, το να πίνεις ένα ζεστό ρόφημα, όπως καφέ, κατευθείαν ενεργοποιείς το γαστρεντερικό σωλήνα σου. Καθώς κοιμόμαστε ο γαστρεντερικός σωλήνας κοιμάται κι αυτός. Το να πίνεις καφέ είναι να σαν κάνεις πρωινό stretch. Απλά βάζεις μπροστά τη μηχανή. Οι ειδικοί πιστεύουν πως η καφεϊνη προκαλεί άμεση αντίδραση στους  μύες του παχέος εντέρου. Να πούμε όμως ότι αυτό δεν είναι κάτι που το παθαίνουν όλοι οι άνθρωποι.

Επίσης, τα ζεστά υγρά προκαλούν ακόμα ένα εφεδάκι καθαρτικού. Γενικότερα τα υγρά διατηρούν το γαστρεντερικό σωλήνα υγρό και ακόμα βοηθούν και στη χαλάρωσή του, προκαλώντας μια κινητικότητα στην περιοχή. Τα ζεστά υγρά μπορούν να μεγεθύνουν αυτή τη διαδικασία, καθώς μερικά υγρά οδηγούν στη χαλάρωση μερικών μυών και δημιουργούν περίσταλση

Ο καφές διεγείρει τη χοληδόχο κύστη

Η χοληδόχος κύστη είναι σαν ένα πορτοφόλι ή τσαντάκι που κρατά τη χολή μέχρι το σώμα να είναι έτοιμο να αφομοιώσει τρόφιμα. Στη συνέχεια, τα συμπιέζει έξω στο γαστρεντερικό σωλήνα. Ο καφές προκαλεί συσπάσεις στη χοληδόχο κύστη, με αποτέλεσμα να απελευθερώσει ορισμένη χολή. Η επιπλέον χολή που ρίχνεται στο γαστρεντερικό σωλήνα βοηθά επίσης στη διέγερση του και αυξάνει την κινητικότητα του παχέος εντέρου. Με απλά λόγια, τρέχεις στην τουαλέτα.

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ