ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το μυστικό για την απώλεια βάρους βρίσκεται στην κανέλα

Οι γιορτές πλησιάζουν και αυτό σημαίνει ένα πράγμα- αφράτα μελομακάρονα, κουραμπιέδες που μοσχομυρίζουν βούτυρο, τραγανές δίπλες και μπακλαβάδες πνιγμένοι στο χειροποίητο σιρόπι θα κάνουν την εμφάνισή τους στις τραπεζαρίες των σπιτιών και θα απειλήσουν την ισορροπία του βάρους μας. Κάπου εδώ μπαίνει η κανέλα, η οποία έχει αποδειχτεί ότι βοηθάει σημαντικά στη διατήρηση του βάρους!

Πρόσφατη έρευνα που έγινε στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Επιστημών στο Μίσιγκαν έδειξε ότι η κινναμαλδεΰδη, το έλαιο δηλαδή που δίνει στην κανέλα την ιδιαίτερη γεύση της, επηρεάζει τον μεταβολισμό ενώ μειώνει σημαντικά τις λιγούρες και προστατεύει από την υπεργλυκαιμία. Τα πειράματα βέβαια δεν έχουν εφαρμοστεί προς το παρόν σε ανθρώπους, ωστόσο οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό να ισχύει το ίδιο, καθώς η κανέλα είναι γνωστό ότι ενεργοποιεί το μεταβολισμό, άρα βοηθάει στην καύση θερμίδων.

Αυτό, προφανώς, δεν σημαίνει ότι μπορείς να φας όσα μελομακάρονα θέλεις γιατί έχουν κανέλα, αλλά ότι μπορείς να ενσωματώσεις αυτό το μπαχαρικό στην καθημερινή σου διατροφή και να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου. Δοκίμασε να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με αυτό, να το προσθέτεις στις κόκκινες σάλτσες αλλά και στο μπολ με τα δημητριακά.