ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 4 κατηγορίες τροφών που πρέπει να αποφεύγεις πριν τον ύπνο

Υπάρχουν εκείνοι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι που καταφέρνουν να κοιμούνται ανεξάρτητα από το τι μπορεί να συμβαίνει γύρω τους, αν έχουν άγχος ή όχι, αν έχουν φάει 5 σουβλάκια και μια πίτσα στην καθισιά τους.

Αν, ωστόσο, δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία και νιώθεις ότι υπάρχουν μερικά βράδια που όσα προβατάκια και να μετρήσεις δεν σε πιάνει ύπνος, τότε μάλλον θα πρέπει να προσέξεις και τι τροφές καταναλώνεις πριν παραδοθείς στην αγκαλιά του Μορφέα.

Μπορεί να μην το γνωρίζεις, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα 5 κατηγορίες τροφών και ποτών που αν τις επιλέξεις ακριβώς πριν πας για ύπνο, θα δυσκολευτείς πολύ στο να καταφέρεις ν’ αποκοιμηθείς. Ποιες είναι αυτές; Ιδού.

1) Αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, μεταξύ πολλών άλλων, προκαλεί πονοκέφαλο, αφυδάτωση, στομαχικές διαταραχές. Μία τριάδα απολύτως ικανή να καταστρέψει τον ύπνο σου, δηλαδή.

2) Ζάχαρη

Τα ζαχαρούχα ποτά και τρόφιμα δεν είναι μια καλή επιλογή προ του ύπνου. Κι αυτό γιατί η ζάχαρη είναι μια τροφή που δίνει ενέργεια όταν την καταναλώνεις, κάτι το εντελώς αντίθετο από το επιθυμητό πριν τον ύπνο.

3) Πικάντικες και υψηλές σε οξύτητα τροφές

Μεξικάνικα, αραβικά, τηγανητά κλπ. μπορεί να είναι πολύ νόστιμα και του γούστου σου κατά τ’ άλλα, ωστόσο δεν ενδείκνυνται για έναν ποιοτικό και ήσυχο ύπνο αφού τα πολλά μπαχαρικά και τα φαγητά με μεγάλη οξύτητα είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν παλινδρόμηση και καούρα. Κακό.

4) Οτιδήποτε δύσπεπτο

Όπως, πχ., τροφές πλήρεις σε φυτικές ίνες. Αν για παράδειγμα καταναλώσεις φασόλια ή μπρόκολο λίγη μόνο ώρα πριν πας για ύπνο, είναι πολύ πιθανό να σου προκαλέσουν υπερβολικό φούσκωμα, καθώς περιέχουν δύσπεπτα σάκχαρα όπως η ραφινόζη.