ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς η σαλάτα ως γεύμα μπορεί να γίνει το κλειδί στην ευτυχία σου

Είχες ήδη πολλούς λόγους μέχρι σήμερα για να τρως καθημερινά λαχανικά και φρούτα, αλλά μόλις απέκτησες έναν ακόμα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του American Journal of Public Health, υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της καθημερινής κατανάλωσης έξτρα ποσοτήτων λαχανικών και φρούτων και της ευτυχίας.

Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης μελέτης, συμμετείχαν 12.000 άνθρωποι. Οι ερευνητές κατέγραφαν αυτά που έτρωγαν σε καθημερινή βάση, όπως επίσης και τη διάθεσή τους την κάθε μέρα ξεχωριστά. Τα αποτελέσματα, μετά από δύο χρόνια που κράτησε η διαδικασία, υπήρξαν εντυπωσιακά.

Όσοι συνήθιζαν να μην καταναλώνουν αρκετά φρούτα και λαχανικά πριν την έρευνα αλλά στη διάρκειά της έτρωγαν 8 μερίδες συνολικά ημερησίως, σταδιακά ένιωθαν τόσο χαρούμενοι όσο ένας άνεργος που αποκτά εργασία.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά στη διάθεσή σου. Επομένως, δεν έχεις παρά να εμπλουτίσεις το λάχανο ή το σπανάκι σου (που είναι τα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά) με φράουλες ή βατόμουρα, δημιουργώντας το ιδανικότερο γεύμα τόσο για την οργανική όσο και για την ψυχική σου υγεία.