ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 φρούτα που έκοβες και έτρωγες λάθος μέχρι σήμερα

Η συνήθεια είναι μεγάλο πράγμα. Αν η μαμά σου σου έχει δείξει πώς να κόβεις το καρπούζι, είναι λογικό να έχεις μείνει με αυτήν τη σοφή γνώση και να νομίζεις κιόλας πως το κάνεις σωστά. Όπως εγώ που έκοβα το πεπόνι σε φέτες, μέχρι που ανακάλυψα πώς να το κόβω πιο γρήγορα αλλά και να το απολαμβάνω περισσότερο. Και θα μοιραστώ αυτό το μυστικό μαζί σου. Όπως και μικρά κόλπα για άλλα φρούτα που θα σου λύσουν τα χέρια. Ας μεταλαμπαδεύσουμε τη σοφία και στους φίλους μας.

Πεπόνι

Η αγαπημένη μου ανακάλυψη για φέτος. Φαντάζομαι ότι κι εσύ κάνεις το εξής: το κόβεις στη μέση, αφαιρείς τα κουκούτσια, κόβεις φέτες και καθεμία σε κομμάτια. Τώρα θα αλλάξουν τα δεδομένα σου. Πάρε το πεπόνι, κόψε το στη μέση και καθάρισε το εσωτερικό από τα κουκούτσια. Μετά πάρε ένα κουτάλι (όποιο μέγεθος προτιμάς) και καλή σου απόλαυση. Στο τέλος μπορείς να πιεις το ζουμάκι που μένει και είναι σκέτη δροσιά. Απλώς θυμήσου να αφήσεις το πεπόνι στο ψυγείο για λίγες ώρες.

 

Δες κι αυτό: Σου βρήκαμε 9 λόγους για να τρως (ακόμα) περισσότερο καρπούζι

Φράουλες

Να ένα κόλπο που έχω δει αρκετές φορές, αλλά όλο ξεχνάω να κάνω. Αντί να κόβεις τα κοτσάνια, τα οποία αφήνουν συνήθως τη ρίζα τους πάνω στις φράουλες, παίρνεις ένα χοντρό καλαμάκι, διαπερνάς τη φράουλα κατά μήκος και διώχνεις το κοτσάνι χωρίς να αφήσεις τίποτα πίσω. Και μετά μπορείς να τις περάσεις από ένα χοντρό ξύλινο καλαμάκι (αφού έχουν τρύπες), να τις βάλεις στην κατάψυξη και να τις απολαύσεις αργότερα παγωμένες.

 

Μπανάνα

Πιάνεις την μπανάνα από το χοντρό κοτσάνι της και προσπαθείς να την ξεφλουδίσεις, με αποτέλεσμα να σου μένει στο χέρι; Δεν μπορώ να σε κατηγορήσω γιατί αυτό κάνω κι εγώ συνέχεια. Πιάσε την μπανάνα από την άλλη πλευρά και ξεφλούδισέ την κανονικά. Πιο γρήγορο, πιο εύκολο και χωρίς απώλειες ή κομμάτια φλούδας που μένουν πάνω στην μπανάνα.

 

Κι επειδή η γνώση δεν τελειώνει εδώ, πάρε και ένα βίντεο με 5 ακόμα φρούτα. Ακτινίδιο, ρόδι, μάνγκο, πορτοκάλι, και καρπούζι (το οποίο μπορείς να κρατήσεις και σαν ποτήρι για κοκτέιλ (αφού το φας).