ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έτσι θα σταματήσεις να τσιμπολογάς παχυντικά snacks

Το φαγητό είναι μεγάλη απόλαυση στη ζωή. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι για να είναι ευχάριστο και εύγευστο πρέπει να είναι παχυντικό, ανθυγιεινό, βαρύ κι ασήκωτο γενικότερα.

Υπάρχουν επιλογές που μπορούν να κάνουν τόσο το φαγητό σου όσο και τα ενδιάμεσα snacks στη διάρκεια της ημέρας χορταστικά και γευστικά, αρκεί να βρεις τον τρόπο να τα επιλέγεις και να τα προετοιμάζεις.

1) Βάλε “αλατοπίπερο” στη ζωή σου

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με λίγα μπαχαρικά και βότανα μπορείς να κάνεις ένα απλό και “αδιάφορο” snack τόσο νόστιμο όσο δεν θα φανταζόσουν ποτέ.

2) Πρωτεινούχα τρόφιμα

Οι πρωτείνες έχουν την ικανότητα αφενός να σου παρέχουν μια αίσθηση πληρότητας, με αποτέλεσμα να μην πεινάς συχνά, αφετέρου προκαλούν καύση θερμίδων στον οργανισμό. Μ’ ένα σμπάρο, δυο τριγώνια λοιπόν. Tip: προτίμησε φυτικές πρωτείνες, που δεν είναι επιβλαβείς στη χοληστερίνη, σε αντίθεση με τις ζωικές.

3) Κάνε σωστές αγορές

Όταν αγοράζεις επεξεργασμένα τρόφιμα, υψηλά σε κορεσμένα λιπαρά και γλυκαντικές ουσίες, το επόμενο βήμα είναι και τα καταναλώσεις. Πάρε ένα-δύο τέτοια, για τις στιγμές που θα νιώσεις ότι θες να κάνεις την ατασθαλία σου, αλλά μέχρι εκεί. Μην γεμίσεις την κουζίνα σου με τέτοιου είδους τρόφιμα.

4) Έχε περισσότερα υγιεινά snacks την τσάντα σου

Ακόμα και αν νομίζεις ότι δεν θα τα χρειαστείς όλα μέσα στην ημέρα, είναι προτιμότερο να έχεις κάτι τέτοιο όταν πεινάσεις, παρά να αγοράσεις κάτι σε junk food απ’ έξω.

5) Δώσε επιλογές στον εαυτό σου

Κάνε αλλαγές με τα snacks που καταναλώνεις στη διάρκεια της ημέρας σου συχνά, ώστε να μην βαρεθείς αυτό το είδος καθημερινότητας και τα παρατήσεις γρήγορα.