TIPS

Τι πρέπει να κάνεις καθημερινά ώστε να μην πάρεις τα κιλά που έχασες

Πολλοί λένε ότι η φάση της διατροφής και της τακτικής προπόνησης για να χάσεις κιλά είναι η πιο δύσκολη όταν αποφασίζεις να φροντίσεις το σώμα σου. Ναι, οκ, είναι δύσκολη δεν λέω, αλλά το μετά τη διατροφή, όταν έχεις φτάσει το στόχο σου και ξεκινάει η συντήρηση, είναι ξεκάθαρα πιο δύσκολο. Προσωπικά θεωρώ πως είναι ένας μικρός Γολγοθάς που ανεβαίνεις αργά και βασανιστικά κάθε μέρα, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι.

Παρακάτω θα βρεις 5 tips, που θα σε βοηθήσουν να μείνεις πιστή στο πρόγραμμα της συντήρησης, η οποία στην ουσία είναι η φάση που (θεωρητικά πάντα) έχεις μάθει τι χρειάζεται το σώμα σου και μπορείς να του το δώσεις χωρίς να πιεστείς.

#1 Να τρως φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι φίλες μας. Μπορούν να σε κρατήσουν χορτάτη για αρκετές ώρες χωρίς να σε βαρύνουν και να σε φορτώσουν πειριττές θερμίδες ενώ θα ενισχύσουν τη λειτουργία του εντέρου. Υπολόγισε περίπου σε 25 με 30 γρ. καθημερινά, τα οποία μπορεί να είναι φρούτα, πράσινα λαχανικά και σαλάτες, ξηροί καρποί, σπόροι chia κλπ.

#2 Γυμναστική έστω για 30 λεπτά

Δεν είναι ανάγκη να τρέχεις στο γυμναστήριο πρωινιάτικα αν βαριέσαι, αλλά φρόντισε να κινείσαι τουλάχιστον για μισή ώρα τη μέρα. Κατέβα μια στάση νωρίτερα, ανέβα από τις σκάλες και όχι με το ασανσέρ, γενικά βρες μικρές εναλλακτικές ασκήσεις ώστε να κρατάς τον μεταβολισμό σου σε εγρήγορση.

#3 Να τρως ένα μεγάλο γεύμα

Ακόμα και όταν είσαι στη δουλειά και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κουβαλάς πολλά τάπερ μαζί. Όταν τρως κανονικά το μεσημεριανό σου και τηρείς τα ενδιάμεσα μικρά γεύματα τότε δεν θα υποκύψεις σε σοκολάτες/ πατατάκια κλπ. Έχε πάντα στο πρόγραμμα μια χορταστική σαλάτα και ένα ακόμη πιάτο με πρωτεΐνη ώστε να παίρνεις όσα θρεπτικά συστατικά χρειάζεσαι.

#4 Να κοιμάσαι

Προσπάθησε να αποκτήσεις μια συγκεκριμένη ώρα ύπνου, όπως όταν ήσουν μικρή και ξάπλωνες μόλις τελείωναν οι ειδήσεις. Αυτό το tip θα σε βοηθήσει να βάλεις το μεταβολισμό σου σε μια τάξη και φυσικά θα ρυθμίσεις τις ορμόνες που ευθύνονται για τις επιδρομές στο ψυγείο το βράδυ.

#5 Να υποκύπτεις στις λιγούρες, αλλά με μέτρο

Δεν υπάρχει λόγος να πιέζεσαι. Θέλεις να φας σοκολάτα; Φάε, απλά φρόντισε την επόμενη μέρα να συνεχίσεις πιστά το πρόγραμμά σου και ίσως να βάλεις περισσότερη φυτικά ίνα στα πιάτα ώστε να ενισχύσεις τις καύσεις του οργανισμού σου. Σε κάθε περίπτωση έχε ένα cheat meal την εβδομάδα, για να νιώθεις πιο χαλαρά.