ΔΙΑΙΤΑ

Τα φαγητά που πρέπει να αποφύγεις στις διακοπές για να μην φουσκώσει η κοιλιά σου

Το καλοκαίρι έχει όλα τα καλά του κόσμου· ήλιο, βουτιές στη θάλασσα, παγωμένα κοκτέιλ σε φανταστικά beach bar, γάμους σε κτήμα με υπέροχα φαγητά και μπάρμπεκιου με φίλους. Όλα αυτά όμως που τρως εκεί που πηγαίνεις φουσκώνουν την κοιλιά σου, κάτι που μπορεί να γίνει πολύ εκνευριστικό.

Εμείς κάναμε μια μικρή έρευνα και εντοπίσαμε ποια φαγητά μπορείς να φας άφοβα και ποια όχι ώστε να περάσεις καλά χωρίς να σε νοιάζει το αν θα πρηστείς ή όχι.

Γάμος

Έφτασε η ώρα λοιπόν να πας στον γάμο της παλιάς σου συμφοιτήτριας ωστόσο το φόρεμα που θα βάλεις είναι στενό και αγχώνεσαι για το τι θα φας. Αυτό που πρέπει να αποφύγεις είναι η σαμπάνια, το τυρί, οτιδήποτε τηγανητό και γλυκό. Ξέχνα την τούρτα δηλαδή και μείνε στο κρασί.

Μπάρμπεκιου

Την Κυριακή έχετε κανονίσει μάζωξη για να ψήσετε και να φάτε όλη η παρέα μαζί, αυτό σημαίνει ότι θα είσαι για πολλές ώρες εκεί άρα θα πρέπει να αποφύγεις φαγητά όπως πατατοσαλάτα και ψωμί του μπέργκερ και να προτιμήσεις το καρπούζι και τα λαχανικά. Μπορεί να μην ακούγεται ωραίο αυτό, αλλά μια ωραία δροσερή σαλάτα με ντρέσιν και καρπούζι δεν είναι κακή ιδέα!

Roadtrip

Αποφάσισες με τις κολλητές σου να πάτε για ταξίδι με αυτοκίνητο, αρχικά μπράβο- γιατί είναι τέλεια ιδέα, ωστόσο αν το ταξίδι κρατήσει πολλές ώρες καλό θα είναι να αποφύγεις οτιδήποτε με αλάτι (πατατάκια κλπ) γιατί θα σου κάνουν κατακράτηση υγρών και θα είσαι σαν μπαλόνι μετά. Πάρτε μαζί φρούτα, καρότα και αγγούρια αλλά και mix (ανάλατων) ξηρών καρπών που θα σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε χωρίς να πρηστείτε.

Κάμπινγκ

Εδώ την πατάμε όλοι, καθώς παίρνουμε μαζί μας πολλές κονσέρβες με αποτέλεσμα το πρήξιμο να είναι μονόδρομος. Προτιμήστε φρούτα από το τοπικό μανάβικο και φρέσκιες σαλάτες και ψάρια, στην τελική είστε στη φύση, ξεχάστε για λίγο τα έτοιμα φαγητά!

Διακοπές σε νησί

Ξέχνα τις τηγανίτες με τη σοκολάτα, τα κρουασάν βουτύρου και τα περίεργα κοκτέηλ. Τα φρούτα είναι (για άλλη μια φορά) η σωστή επιλογή όπως και τα smoothies. Όσον αφορά τα ποτά, εντάξει δεν είπαμε να την βγάλεις με σόδα, αλλά προτίμησε απλά ποτά όπως τζιν με σόδα.