ΔΙΑΙΤΑ

Τα στάδια που περνάμε όταν αποφασίζουμε να κάνουμε δίαιτα

Δύο πράγματα θυμάμαι μονίμως στο σπίτι μας. Μια δίαιτα κολλημένη στην πόρτα του ψυγείου και  ένα μαγνητάκι- γουρουνάκι που έγραφε ''Σούζυ τρως. Και ψεύδεσαι. Και τρως''.

Η σχέση που έχουμε οι γυναίκες με το σώμα μας και τη διατροφή γενικότερα είναι ΠΟΛΥ κακή, γιατί όταν τολμήσαμε να βάλουμε κιλά στην εφηβεία μας η μαμά/ αδερφή/ θεία (γενικότερα κάποια γυναίκα στη ζωή μας) φρόντισε να μας υπενθυμίσει πως ''Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά, να πετάνε όλα, τώρα που είσαι δεσποινίδα πρέπει να είσαι όμορφη''.

Κάπως έτσι, με αυτά τα όμορφα λόγια που πάνω- κάτω έχουμε ακούσει όλες κάποια στιγμή στη ζωή μας ξεκίνησε το βάσανο που λέγεται ”πρέπει να χάσω 5 κιλά” ενώ η ερώτηση ”πως είμαι έτσι” παίζει σε λούπα στο κεφάλι μας τα τελευταία χρόνια.

Ας μην αρχίσω τώρα να σχολιάζω τι κρύβεται πίσω από αυτή τη φριχτή σχέση που έχουμε με το σώμα μας και γιατί δεν μάθαμε ποτέ να το φροντίζουμε όπως πρέπει αλλά προτιμούσαμε να κάνουμε εξαντλητικές δίαιτες με ζουμιά από λάχανο και μαρούλια. Αυτό θα το συζητήσουμε άλλη στιγμή γιατί σήμερα, ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας Κατά της Δίαιτας, αποφασίσαμε εδώ στα κεντρικά του Ladylike να απομυθοποιήσουμε τη φάση ”δίαιτα”, που όλες έχουμε ζήσει κάποια στιγμή και να αναλύσουμε με gif όλα τα στάδια που περνάμε τις Δευτέρες που αποφασίζουμε να κάνουμε δίαιτα (aka να αρχίσουμε επιτέλους να τρώμε πιο υγιεινά).

Στάδιο 1ο

Το τζιν που δεν κουμπώνει

Πρώτο σημάδι που συνήθως αγνοούμε, ωστόσο το τζιν δεν λέει ψέμματα σαν την Σούζυ.

Στάδιο 2ο

Η μεγάλη απόφαση

Η αλήθεια είναι ότι το κίνητρό σου για ένα υγιές σώμα δεν θα έπρεπε να είναι οι φωτογραφίες των celebrities με τα φανταστικά κορμιά, αλλά στην προκειμένη η Khloe αποτελεί εξαίρεση γιατί είναι η ζωντανή απόδειξη ότι με σωστή διατροφή και εντατική γυμναστική όλα γίνονται.

Στάδιο 3ο

Η πρώτη μέρα διατροφής

Το γιαουρτάκι 2% κάνει την εμφάνισή σου στη διατροφή και όσο και να ξινίζουμε τα μούτρα η αλήθεια είναι ότι η κατανάλωσή του επιταχύνει την καύση λίπους ενώ παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό μας.

Στάδιο 4ο

Το θλιμμένο τάπερ

Αυτό που φτάνει η ώρα να φας και θέλεις να κλάψεις πάνω από το τάπερ σου; Αυτό.

Στάδιο 5ο

Ο πρώτος πειρασμός στο γραφείο

Πας στο common table και ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ;; 4 διαφορετικά κουτιά με γλυκά. Αλήθεια τώρα;;

Στάδιο 6ο

Η στιγμή που σου έρχεται περίοδος

Η ανάγκη για γλυκό είναι τεράστια οπότε καταλήγεις να τρως όσα γλυκά δεν είχες φάει τόσες μέρες.

Στάδιο 7ο

Η στιγμή που λυγίζεις

Ε, άνθρωπος είσαι. Όταν σου φέρνουν τρουφάκια τι να κάνεις; Να μην φας;

Στάδιο 8ο

Αλλά δεν το έχεις μετανιώσει καθόλου

Γιατί στην τελική αυτό που έχει σημασία είναι να απολαμβάνεις τη ζωή σου, να τρως τα γλυκά και τα φαγητά που σου αρέσουν αλλά παράλληλα να προσέχεις την υγεία σου και να μην πιέζεις τον εαυτό σου να μοιάσει στην χ, ψ γυναίκα.