ΔΙΑΙΤΑ

8 κόλπα για να χάσεις πιο εύκολα βάρος

Σε έναν ιδανικό κόσμο τα κιλά που θέλουμε να χάσουμε θα έφευγαν με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς να χρειαστεί να πεινάσουμε, να φάμε βαρετά και άνοστα φαγητά και σίγουρα χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε 2 ώρες διάδρομο στο γυμναστήριο.

Επειδή όμως δεν ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο και για να χάσουμε 1,5 κιλό το μήνα χρειάζεται πειθαρχία και σωστή διατροφή μας παίρνει πολύ περισσότερο καιρό. Η αλήθεια είναι πως το ταξίδι της απώλειας βάρους είναι μακρύ και αργό- αν θέλεις να το κάνεις σωστά δηλαδή και χωρίς να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου. Υπάρχουν όμως κάποια μικρά hacks που βοηθάνε τον μεταβολισμό σου και μπορείς να φτάσεις το στόχο σου πιο γρήγορα. Ποια είναι αυτά; Έχουμε και λέμε.

1. Βάλε λιναρόσπορο στα φαγητά σου

Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και βοηθάει σημαντικά στην καλή λειτουργία του εντέρου. Μπορείς να βάζεις μισό κουταλάκι του γλυκού στα δημητριακά σου ή στο γιαούρτι για να ενισχύσεις το πεπτικό σου σύστημα.

2. Φάε φρούτα και λαχανικά

Μια πιατέλα με διάφορα φρούτα και λαχανικά μπορεί να σου ακούγεται βαρετή αλλά σου χαρίζει φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ενώ τα έντονα χρώματά τους σου φτιάχνουν τη διάθεση- δεν το λες και λίγο!

3. Επιβράβευσε τον εαυτό σου

Όχι με σοκολάτα ή το αγαπημένο σου κέικ, αλλά αφήνοντας στην άκρη 5 ευρώ κάθε φορά που χάνεις 1 κιλό. Έτσι όταν χάσεις τα κιλά που θέλεις θα μπορέσεις να πάρεις και το τζιν που ονειρεύεσαι!

4. Φάε ανά τακτά χρονικά διαστήματα

Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο, αλλά όταν τρως μικρά και συχνά γεύματα ενεργοποιείς τον μεταβολισμό σου γιατί κάνει καύσεις συνέχεια, σε αντίθεση με όταν μένεις νηστική όλη μέρα και τρως ένα μεγάλο γεύμα το βράδυ.

5. Βάλε γκρέιπφρουτ στο νερό σου

Μια-δυο φέτες γκρέιπφρουτ στο ποτήρι με το νερό ή λίγες σταγόνες από το χυμό του μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον μεταβολισμό σου ενώ παράλληλα η πλούσια γεύση του θα διώξει τις λιγούρες.

6. Προγραμμάτισε τα γεύματά σου

Έτσι δεν θα καταλήξεις να τριγυρνάς στο γραφείο ψάχνοντας από ποιο delivery θα φας και θα κάνεις οικονομία- αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα ελέγχεις καλύτερα αυτά που τρως.

7. Έχε υγιεινά σνακ στην τσάντα σου

Για να αποφύγεις τα πατατάκια και τις σοκολατένιες λιχουδιές (και τις θερμίδες που κουβαλάνε), φρόντισε να έχεις πάντα στην τσάντα σου μπάρες δημητριακών ή mix με ξηρούς καρπούς.

8. Κόψε τη ζάχαρη

Ακούγεται δύσκολο, αλλά αξίζει τον κόπο! Ξεκίνα με μικρά βήματα, μειώνοντας κατά μια κουταλιά τη ζάχαρη στον καφέ ή βάλε στη διατροφή σου τη στέβια που είναι σαφώς καλύτερη για την υγεία σου.