ΔΙΑΙΤΑ

10 τροφές που δίνουν boost στον μεταβολισμό σου

Νιώθεις πάρα πολύ έτοιμη να φροντίσεις το σώμα σου και να βγάλεις από τη διατροφή σου ό,τι σε βαραίνει και σε γεμίζει κενές θερμίδες και λιπαρά ωστόσο δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Ξέχνα τα πιεστικά resolutions και τις δίαιτες- αστραπή, αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσεις είναι ότι το α και το ω για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός σου είναι η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με γυμναστική (κανείς δεν γλιτώνει από τη γυμναστική).

Είναι σημαντικό ωστόσο να θυμάσαι ότι ο ρυθμός του μεταβολισμού διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο για αυτό αν θέλεις να αλλάξεις τελείως τη στάση σου απέναντι στο φαγητό και τη γυμναστική πρέπει να μιλήσεις με κάποιον ειδικό.

1. Καυτερές πιπεριές

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καυτερής πιπεριάς μπορεί να αυξήσει μέχρι και 25% το ρυθμό του μεταβολισμού μας. Αυτό συμβαίνει γιατί ανεβάζει ρυθμούς η κυκλοφορία του αίματος άρα καίμε πιο γρήγορα θερμίδες από ό,τι συνήθως.

2. Βρώμη και καστανό ρύζι

Όλες οι σωστές διατροφές έχουν μέσα βρώμη, καστανό ρύζι και γενικότερα προϊόντα ολικής άλεσης γιατί ενώ αυξάνουν το ρυθμό του μεταβολισμού σου κρατάνε σε φυσιολογικά επίπεδα τη γλυκόζη στο αίμα κάτι που μειώνει τις λιγούρες!

3. Μπρόκολο

Μπορεί να μην σου αρέσει το μπρόκολο αλλά είναι μια σημαντική πηγή ασβεστίου, που έχει αποδειχτεί ότι ενισχύει σημαντικά το ρυθμό του μεταβολισμού. Είναι επίσης πλούσιο σε βίταμίνη C, K και Α και ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για αποτοξίνωση.

4. Σούπες

Γενικά οι σούπες είναι φοβερές, σε ζεσταίνουν το χειμώνα, σε χορταίνουν (οκ, για λίγο γιατί είναι κυρίως νερό) και σε γεμίζουν βιταμίνες και δίνουν τρελό boost στον οργανισμό σου αν περιέχουν μπρόκολο, ψάρι, καυτερή πιπεριά.

5. Καφές και πράσινο τσάι

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι ο καφές και το πράσινο τσάι αυξάνουν το ρυθμό του μεταβολισμού ενώ ταυτόχρονα μας παρέχουν αντιοξειδωτικά που μειώνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και βοηθάνε στο κάψιμο του λίπους.

6. Μήλα και αχλάδια

Τα χειμωνιάτικα αυτά φρούτα ενισχύουν σημαντικά το ρυθμό του μεταβολισμού σου, μάλιστα έρευνα του State University of Rio De Janeiro έδειξε ότι γυναίκες που έτρωγαν 3 μήλα ή μικρά αχλάδια την μέρα έχασαν πιο εύκολα βάρος.

7. Μπαχαρικά

Το μαύρο πιπέρι, οι σπόροι μουστάρδας, το σκόρδο και το τζίντζερ κρατάνε το ρυθμό του μεταβολισμού σε υψηλά επίπεδα και έχει αποδειχτεί ότι αν τα βάλουμε στη διατροφή μας μπορεί να κάψουμε μέχρι και 1000 θερμίδες παραπάνω.

8. Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή εκτός του ότι σε γεμίζουν βιταμίνη C και θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σου βοηθάνε σημαντικά στην αύξηση του μεταβολισμού σου.

9. Οτιδήποτε έχει υψηλή συγκέντρωση ασβεστίου

Έρευνα στο University of Tennessee έχει επιβεβαιώσει ότι όσοι έτρωγαν 1.200 με 1.3000 milligram ασβεστίου την ημέρα έχασαν δύο φορές πιο εύκολα βάρος σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν λιγότερο.

10. Ψάρια και ξηροί καρποί

Τα Ωμέγα-3 λιπαρά που βρίσκεις στα ψάρια και τους ξηρούς καρπούς βοηθάνε σημαντικά στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού σου ενώ παράλληλα σε χορταίνουν πολύ.