ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Χυμός σέλινου: 5 άγνωστα οφέλη για την υγεία και τη σιλουέτα σου

Εξαπλώθηκε στα τέλη της χρονιάς μέσω Instagram ως το απόλυτο υγιεινό trend. Ο λόγος για τον χυμό που φτιάχνεται από σέλινο. Το hashtag #celeryjuice έχει ξεπεράσει τις 50.000 αναφορές. Διάσημες κυρίες, όπως η Μαρία Μενούνος και η Miranda Kerr πίνουν σέλινο στο όνομα της σιλουέτας τους. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ο πράσινος χυμός από σέλινο έχει αποκτήσει τόσο φανατικό κοινό;

Συμβάλλει δραστικά στο αδυνάτισμα

Μία από τις φυσικές ιδιότητες του σέλινου είναι ότι προκαλεί έντονη διούρηση, η οποία, ως γνωστόν, καταπολεμά την κατακράτηση. Χάρη στην αποτοξινωτική του δράση, βοηθάει ώστε να αποσυρθούν από το σώμα οι βλαβερές ουσίες. Παράλληλα καταπολεμά τη φλεγμονή της κοιλιάς, μειώνοντας το πρήξιμο. Έχει ελάχιστες θερμίδες, για την ακρίβεια 16 ανά 100 γραμμάρια και συνδυάζεται με χυμό λεμόνι ή αγγούρι.

Ενυδατώνει

Ως λαχανικό, εκ φύσεως συμβάλλει στην ενυδάτωση του οργανισμού. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι πως αποτελείται διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (90%-95%). Εκτός όμως από νερό, είναι πλούσιο και σε ίνες, γεγονός που το κάνει ένα πολύ χορταστικό ρόφημα.

Έχει ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση

Ένα από τα χαρακτηριστικά του σέλερι, είναι η αντιική του ιδιότητα. Έχει αποδειχθεί πως το λαχανικό αυτό αποτελεί ασπίδα για διάφορα είδη γαστρεντερικών λοιμώξεων. Παράλληλα, βοηθάει στην πέψη και αποτρέπει τις φλεγμονές του εντέρου.

Δυναμώνει τα κόκαλα

Η περιεκτικότητά του σε νάτριο είναι 23%. Τόσο ακριβώς είναι και τον οστών μας. Τυχαίο; όχι. Το σέλερι έχει υψηλές τιμές αβεστίου και πυριτίου, τα οποία βοηθούν στην αποκατάσταση και την ενίσχυση των οστών που έχουν υποστεί φθορά. Ταυτόχρονα, είναι πλούσιο και σε βιταμίνη Κ, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό των οστών και την αποτροπή της οστεοπόρωσης. 

Προστατεύει την καρδιά από τα λίπη

Ένας χυμός σέλερι την ημέρα είναι ιδανικός για όσους ανησυχούν για τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια. Η δράση του ενισχύει την αποβολή του λίπους από τον οργανισμό, μειώνοντας παράλληλα τις πιθάνοτητες εμφάνισης καρδιοαγγειακών παθήσεων. Μπορεί λοιπόν η γεύση του να μην είναι η πιο δελεαστική για σένα, τα οφέλη του, όμως, είναι εκπληκτικά, γι’ αυτό κι αξίζει να εντάξεις τον χυμό από σέλινο στη διατροφή σου.