ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το φρούτο που πρέπει να βάζεις καθημερινά στη σαλάτα για να ζήσεις 100 χρόνια

Ένα ρόδι την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα δεν λένε, αλλά ισχύει. Γιατί δεν είναι μόνο το μήλο, το πορτοκάλι και τα υπόλοιπα "βασικά" φρούτα τα μόνα χρήσιμα για την υγεία σου. Το ρόδι αν και ζόρικο στο καθάρισμα, αποτελεί έναν διατροφικό θησαυρό.

Πηγή βιταμινών

Ένα ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, E κάλιο, σίδηρο, φυλλικό οξύ αλλά και φυτικές ίνες. Συγκεκριμένα καλύπτει το 40% σε βιταμίνη C και το 25% του φυλλικού οξέος των καθημερινών αναγκών ενός ενήλικα.

Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό

Μπορεί να πίνεις πράσινο τσάι και κόκκινο κρασί για να λαμβάνεις όλα εκείνα τα συστατικά που θα κρατήσουν τα κύτταρά σου νέα, άρα κι εσένα, αλλά μάθε πως το ρόδι έχει αντιοξειδωτική ικανότητα διπλάσια- για να μην πω τριπλάσια και με πεις υπερβολική αλλά δεν θα είμαι, οι έρευνες επιβεβαιώνουν. Το ρόδι κοντράρεται μόνο με τα μούρα σε αντιοξειδωτική δράση. Θα σου το πω συνοπτικά: Μειώνει τις ρυτίδες.

Κάνει καλό στο έντερο

Δεν καθαρίζει μόνο το δέρμα, δεν αυξάνει την ερωτική διάθεση, τη γονιμότητα και τα επίπεδα της τεστοστερόνης (στους άντρες), αλλά αποτελεί και φυσικό ενισχυτικό για το έντερο. Αντιδιαρροϊκές ιδιότητες, αντιμικροβιακές, θεραπεύει τη δυσεντερία, μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης έλκους αν τρώγεται συστηματικά.

Εμποδίζει την αύξηση βάρους

120 ml χυμού ρόδι την ημέρα συμβάλλουν στην αναστολή της αύξησης του βάρους. Ένας μήνας είναι αρκετός για να δεις το αποτέλεσμα.