ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σ’ αρέσουν τα φουντούκια; Συνέχισε να τα τρως, χωρίς τύψεις

Είναι άδικο για το φουντούκι όταν λέμε "οι ξηροί καρποί κάνουν καλό" να γίνεται ταύτιση μόνο με τα αμύγδαλα και τα καρύδια. Τα φρούτα της σημύδας με το σφαιρικό σχήμα που λάτρεψες μέσα από την πραλίνα έχει πολλά διατροφικά οφέλη για την υγεία σου.

Ρίχνουν την κακή χοληστερόλη

70 γραμ. φουντουκάκια καθημερινά για έναν μήνα αρκούν ώστε να σημειωθεί μείωση στην τιμή της “κακής” χοληστερόλης. Τι σημαίνει αυτό; ότι τα φουντούκια προστατεύουν την καρδιά σου. Αν δεν θες να τα τρως, μπορείς να τα καταναλώνεις και σε υγρή μορφή, ως φουντουκέλαιο.

Είναι και αντιοξειδωτικά

Η ίδια προαναφερόμενη ποσότητα μειώνει την οξείδωση των λιπιδιών στο αίμα, το οποίο σημαίνει ότι πρόκειται για μια τροφή πλούσια σε βιταμίνη Ε που εμποδίζει τη δημιουργία ελεύθερων ριζών που ευθύνονται για ανεπανόρθωτες κυτταρικές βλάβες και γήρανση.

Σε βοηθούν στο αδυνάτισμα

Τα φουντούκια είναι πλούσια και σε διαιτητικές φυτικές ίνες. Είπαμε, τα τρως με μέτρο και χωρίς τύψεις.

Αποτελούν πηγή φυλλικού οξέος

Το οποίο είναι πολύτιμο για σένα αν έχεις χαμηλό αιματοκρίτη και έλλειψη σιδήρου. Το φυλλικό οξύ είναι πολύ σημαντική βιταμίνη του συμπλέγματος Β. Φυσικά η διατροφική του αξία δεν τελειώνει εδώ, αφού το φουντούκι έχει μέσα του πολλά χρήσιμα μέταλλα, όπως μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χαλκό, ασβέστιο, κ.ά.