ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 3 κανόνες που πρέπει να ακολουθείς αν θες να χάσεις βάρος αλλά δεν μαγειρεύεις

Μικρή σημασία έχει αν δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις ή απέχεις εξ επιλογής από την κουζίνα. Στο τέλος της μέρας, ένα είναι το αποτέλεσμα: χορταίνεις με φαγητάκι που φτιάχνουν άλλοι, επαγγελματίες μάγειρες, οι οποίοι για να σου το νοστιμέψουν και να γλείφεις τα δαχτυλάκια σου βάζουν μέσα στην κατσαρόλα νόστιμα πράγματα στα οποία δεν μπορείς να αντισταθείς. Ούτε η ζυγαριά σου.

Στην περίπτωση λοιπόν που τρως απ’ έξω ή απλά έξω, καλό θα ήταν να κάνεις εικόνισμα τα παρακάτω διατροφικά tips. Γιατί έχεις κι εσύ δικαίωμα στο αδυνάτισμα.

Ζήτα τη σαλάτα σου “στεγνή”

“Σαλατούλα θα παραγγείλω” σκέφτεσαι και ξελαφρώνεις από τις τύψεις. Αυτό το πράγμα που μόλις ήρθε όμως δεν είναι “σαλατούλα” με την αυστηρή σημασία της έννοιας, αλλά ένα τουρλουμπούκι που κολυμπάει στο λάδι, τη μαγιονέζα, το τυρί (που δύσκολα θα είναι χαμηλών λιπαρών αν δεν το ζητήσεις), το καλαμπόκι και τα κρουτόν. Την επόμενη φορά, ζήτα να σου την φέρουν πιο μίνιμαλ και πρόσθεσε μία κουταλιά της σούπας λάδι εσύ. Τα υπόλοιπα σε συνδυασμό παχαίνουν λιγάκι ή τέλος πάντων δεν αδυνατίζουν.

Αντικατάστησε το άμυλο με σαλάτα

Το ότι γράφει στον κατάλογο ότι “το μπιφτέκι κοτόπουλο συνοδεύεται με πουρέ πατάτας” δεν σημαίνει πως δεν έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις αντί για πουρέ (που έχει 300% βούτυρο) να σου συνοδέψουν το μπιφτεκάκι με σαλάτα. Κι αν δεν γίνεται, θα σου το πουν, μην ντρέπεσαι. Επίσης κάνε μία ερώτηση αν το φαγητό που έχεις παραγγείλει μπορεί να μαγειρευτεί με λιγότερο αλάτι.

Κάνε σωστές επιλογές

Αν στόχος σου είναι να χάσεις βάρος, τότε απόφυγε τις κακοτοπιές. Τι εννοώ. Αντί να φας χωριάτικη, που μοιραία θα έρθει με ένα τούβλο τυρί φέτα από πάνω, πάρε μία σαλάτα λάχανο-καρότο ή μία άλλη της επιλογής σου, σε κάθε περίπτωση απλή, χωρίς αποξηραμένη παπάγια ή μισό κιλό ξηρούς καρπούς- εκτός αν ο κύριος στην άλλη γραμμή μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα είναι ανάλατοι. Θες να φας κλαμπ σάντουιτς, άσε κάτω το ζαμπόν (ρε) και πιάσε το άλλο με τη γαλοπούλα. Δεν θες να φας πατάτες τηγανητές; Ζήτα να σου τις αφαιρέσουν. Ήρθε μεγάλη μερίδα; Βάλε τη μισή σ’ ένα πιάτο και κράτα το υπόλοιπο για το βράδυ, δεν σε υποχρεώνει κανείς να το φας όλο. Γενικώς τρόπος να προσέχεις τη διατροφή σου υπάρχει, κι ας μην μπαίνεις στην κουζίνα ποτέ παρά μόνο για να πιεις νερό.

extra tip: Αν του δώσατε και κατάλαβε το μεσημέρι στο γραφείο, σώζεται ακόμα. Τρως ένα γιαουρτάκι το βράδυ. Μόνο.