ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μύρισε αυτές τις 6 τροφές και θα χάσεις βάρος

Pexels

Μπορεί μια έρευνα να υποστήριζε πως ακόμα και το να μυρίσεις φαγητό μπορεί να σε παχύνει, αλλά τα τελευταία νέα, είναι λίγο πιο συγκεκριμένα και ενθαρρυντικά για την απώλεια βάρους και τις τροφές που λαμβάνουμε (ή μυρίζουμε).

Όσο καταλυτικός μπορεί να είναι ο ρόλος της όσφρησης, λοιπόν, στο να σε κάνει να θες σαν κολασμένη ένα κομμάτι πίτσα ή ένα αφράτο κρουασάν πραλίνα που μόλις έβγαλε από τον φούρνο το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς, άλλο τόσο σημαντικό είναι στο να σε βοηθήσει να αδυνατίσεις. Ορισμένες τροφές (ή και οι μυρωδιές τους) μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην απώλεια βάρους, αμέ.

Σκόρδο (στις πιο «μυρωδάτες» τροφές)

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2012 στο journal “Flavour”, τα έντονα αρώματα σε κάνουν να τρως μικρότερες μπουκιές φαγητού. Επίλεξε πικάντικες τροφές με έντονες γεύσεις, όπως τα σκόρδα ή τα κρεμμύδια.

Πράσινα μήλα και μπανάνες

Μια έρευνα του Smell & Taste Treatment and Research Foundation βρήκε πως οι υπέρβαροι άνθρωποι που μύριζαν μπανάνες ή πράσινα μήλα όταν πεινούσαν, έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν το έκαναν. Γενικά οι “ουδέτερες”, γλυκές γεύσεις, μπορούν να μειώσουν την όρεξή σου.

Μάραθος

Σύμφωνα με το West Coast Institute of Aromatherapy, ο μάραθος λειτουργεί ως κατασταλτικό της όρεξης. Όταν έχεις λιγούρες, κόψε έναν – δυο μίσχους από τον μάραθο και πιες ενα κρύο ποτήρι νερό.

Γκρέιπφρουτ

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Osaka στην Ιαπωνία, βρήκαν ότι όσοι αρουραίοι μύρισαν το έλαιο του γκρέιπφρουτ για 15λεπτα διαστήματα, βοήθησε να μειωθεί και το βάρος και η όρεξή τους. Πιστεύουν πως αυτό μπορεί να έχει σχέση με το πώς το άρωμα του φρούτου αλληλεπιδρά με τα ηπατικά ένζυμα.

Αγνό, παρθένο ελαιόλαδο (στις θαυματουργές τροφές)

Μια έρευνα του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών της Διατροφικής Χημείας, βρήκε πως ακόμα και το να μυρίσεις ελαιόλαδο μπορεί να σε οδηγήσει στο αίσθημα του κορεσμού.