ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μια απλή αλλαγή στην καθημερινότητα που θα σε αδυνατίσει

Η βασική αρχή στο να χάσεις κιλά είναι μία: "zip the lip", ή απλά σταμάτα να τρως - όχι τελείως, κατάλαβες. Το να μειώσεις το φαγητό, βέβαια, είναι εύκολο να το λες, αλλά από δύσκολο έως και αδύνατο να το κάνεις, γι' αυτό και αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους αδυνατίσματος, ώστε να μην πεινάμε μέσα στη μέρα.    

Ανάμεσα στις γλυκαντικές ουσίες τύπου στέβια, που βοηθούν ώστε να μη στερούμαστε τα γλυκά και να μην έχουμε τύψεις, την άσκηση που βοηθά να κάψουμε καμια θερμίδα παραπάνω, αλλά και τα πιατάκια του φρούτου που συμβάλλουν στο να μειώσουμε τη μερίδα φαγητού, υπάρχει και ένα νέο tip που υπόσχεται πως θα τρως λιγότερο, άρα και θα αδυνατίζεις.

Σύμφωνα με τις έρευνες, λοιπόν, οι άνθρωποι που γευματίζουν σε χαμηλό φωτισμό, καθυστερούν πολύ περισσότερο πάνω από το φαγητό τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο να τρώνε περισσότερο. Ο health expert των celebrities, Mehmet Oz, υποστηρίζει σθεναρά ότι είναι πολύ ωφέλιμο για εμάς να τρώμε υπό το φως του ήλιου. Απλά θυμήσου, ότι αντί για hot dog, μπορείς να φας και μπιφτέκι, κοτόπουλο ή ψάρι στη σχάρα και αντί για πατάτες τηγανητές να προτιμήσεις μια δροσερή σαλάτα.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του να τρως έξω; Μα φυσικά το περπάτημα. Ο Dr. Oz συμβουλεύει πως πρέπει να επωφεληθούμε της καλοκαιρίας και να αδράξουμε τη μέρα ώστε να κάνουμε κάποια δραστηριότητα εκτός σπιτιού ή γυμναστηρίου. Γιατί να μην παίξεις λίγες ρακέτες ή να πας για ένα τρέξιμο πριν/μετά το φαγητό;