Το μπαχαρικό που κάνει απίστευτο καλό στα μαλλιά και στο δέρμα σου

Τα άγνωστα οφέλη του κουρκουμά.

Λέγεται επίσης κιτρινόριζα ή ινδικό σαφράν, προέρχεται από τη Νότια Ασία και την Πολυνησία και διακρίνεται για το χαρακτηριστικό, κίτρινο χρώμα του. Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό ενώ αποτελεί συστατικό φαρμάκων και καλλυντικών. Τα οφέλη του είναι πολλά και σημαντικά για την υγεία.

Οι θεραπευτικές του ιδιότητες άρχισαν να εντοπίζονται από πολύ παλιά, συγκεκριμένα από το 6.000 π.Χ. όταν οι Ινδουιστές το χρησιμοποίησαν πρώτοι για να θεραπεύσουν τον ίκτερο. Τη δεκαετία του 1920 οι Γερμανοί το έβαλαν και επίσημα στο μικροσκόπιο, ώστε να μελετήσουν τα οφέλη του γλυκόπικρου κουρκουμά, καταλήγοντας στο ότι μεταξύ άλλων τονώνει το συκώτι, συμβάλλει στο να βιώνουμε ανώδυνα την έμμηνο ρύση, έχει αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή δράση, προλαμβάνει το κρυολόγημα και κυρίως κάνει εξαιρετικό καλό στο δέρμα και τα μαλλιά. Συγκεκριμένα η έρευνα έχει δείξει πως ο κουρκουμάς αντιμετωπίζει τους αποχρωματισμούς του δέρματος, τα σημάδια της ακμής, μειώνει τις ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους, κάνει το δέρμα πιο λαμπερό, βελτιώνει την ποιότητα των μαλλιών "χτυπώντας" την πιτυρίδα και την ξηροδερμία.

Ο κουρκουμάς μπαίνει παντού. Στο κοτόπουλο, στο κόκκινο κρέας, στο ψάρι, στις σούπες, στο ρύζι και στις σαλάτες.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ