Η πρωινή συνήθεια που σε κάνει να τρως λιγότερο στο μεσημεριανό γεύμα

Η απώλεια βάρους προϋποθέτει πολύ μάσημα.

Δεν φρεσκάρει μόνο την αναπνοή σου, δεν σε κρατάει μόνο σε σχετική εγρήγορση αφού αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και δεν λειτουργεί μόνο αγχολυτικά καθώς μειώνει την κορτιζόλη, αλλά σε κάνει και να τρως λιγότερο. Το μάσημα της τσίκλας- ή απλά τσίχλας, όπως έχει πλέον επικρατήσει- μειώνει το αίσθημα της πείνας σύμφωνα με μελέτη. 

Μασώντας τσίχλα για μία ώρα το πρωί καταναλώνεις μέχρι και 68 θερμίδες λιγότερες στο μεσημεριανό γεύμα. Αυτό είναι το πόρισμα του πανεπιστημίου του Rhode Island μετά από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε. Η πρωινή τσιχλίτσα χωρίς ζάχαρη για ορισμένο χρονικό διάστημα (60 λεπτά) οδηγεί σε λιγότερη πρόσληψη θερμίδων κατά το κυρίως, για τους περισσότερους, γεύμα της ημέρας. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε το 2009 και παρουσιάστηκε στο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο Παχυσαρκίας και αναφέρει επίσης ότι οι συμμετέχοντες που μάσησαν τσίχλα με τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν ανέφεραν αύξηση της πείνας και δεν ένιωσαν την ανάγκη ν' αναπληρώσουν τις λιγότερες θερμίδες του μεσημεριανού γεύματος αργότερα μέσα στην ημέρα. Μάλιστα η ενεργειακή τους δαπάνη ήταν κατά 5% υψηλότερη σε σχέση με τα άτομα που δεν μασούν ποτέ τσίχλα το πρωί.

Πολλοί άνθρωποι πράγματι παραδέχονται ότι η τσίχλα τους κάνει να πεινούν περισσότερο. Ωστόσο, όταν το μάσημα γίνεται για συγκεκριμένο χρόνο το πρωί- κι όχι πριν το μεσημεριανό σου φαγητό, όταν ενδεχομένως έχεις αρχίσει να πεινάς, τα αποτελέσματα παρουσιάζουν αυξημένη πιθανότητα να λειτουργήσουν υπέρ του αισθήματος κορεσμού και της απώλειας θερμίδων.

via GIPHY

 

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ