ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτή η τροφή μπορεί να σταματήσει μια για πάντα τις λιγούρες σου

Ξέρεις πώς είναι κάθε φορά που προσπαθείς να ξεκινήσεις μια δίαιτα: ΔΥΣΚΟΛΑ. Παντού γύρω σου πειρασμοί και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ονειρεύεσαι και σου μυρίζουν τηγανητές πατάτες, burger και σουβλάκια.

Το να αντιμετωπίσεις τους διατροφικούς πειρασμούς και τις λιγούρες μπορεί να σε κρατήσει αρκετά πίσω στη δίαιτά σου ή να κάνει τις μέρες να περνούν βασανιστικά αργά.

Υπάρχει όμως ένα κόλπο που μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις – έστω και προσωρινά – αυτές τις κολασμένες, θερμιδοφόρες σκέψεις που πατάνε φρένο στη διαδρομή σου προς την πιο αδύνατη εκδοχή του εαυτού σου. Ποιο είναι αυτό; Να τρως μια σταφίδα, πολύ, πολύ αργά.

Σύμφωνα με τη Δρ. Leslie Korn, το να τρως με προσοχή μία σταφίδα, απελευθερώνει χημικές ουσίες που μπορούν να κατευνάσουν ακόμα και τις πιο έντονες λιγούρες σου.

Αν θες να το δοκιμάσεις κι εσύ, μπορείς να πάρεις μια σταφίδα και να ξεκινήσεις εξετάζοντας τις διάφορες ζάρες και τις αυλακώσεις της. Ενώ το κάνεις αυτό παρατήρησε πώς αντιδρά ο οργανισμός σου, όπως το αν για παράδειγμα γουργουρίζει το στομάχι σου. Στη συνέχεια, βάλε τη σταφίδα στη γλώσσα σου και μετακίνησέ τη στο στόμα σου, ελέγχοντας την υφή του φρούτου. Καθώς τη μασάς σιγά σιγά πρόσεξε πόσο μαλακή είναι στο κέντρο και πόσο διαφοροποιείται η γεύση της. Έπειτα κατάπιε τη και μείνε ακίνητη, ενώ κάνεις εικόνα την διαδρομή της στον οργανισμό σου μέχρι και το στομάχι σου. Στο τέλος διερωτήσου “Τι χρειάζεται στ’ αλήθεια το σώμα μου;”.

Αυτό ήταν – σύμφωνα με αυτή την κυρία δηλαδή. Σε πέντε λεπτά – ή και λιγότερο – και με πολύ λίγες θερμίδες, αποχαιρέτησες την όρεξή σου. Πώς; “Η άσκηση με τη σταφίδα, ουσιαστικά συνδυάζει τη συνειδητοποίηση με την ικανότητα του ελέγχου των “αυτόματων αντιδράσεών μας”, λέει η Korn. Στην πραγματικότητα μαθαίνουμε στο σώμα μας να λέει “όχι” στο φαγητό αργά το βράδυ.