TIPS

8 τρόποι να κόψεις θερμίδες από το πρωινό αν προσπαθείς να χάσεις κιλά

Λίγο το καινούριο στενό φόρεμα που πήρες για τα Χριστούγεννα, λίγο το πρήξιμο στην κοιλιά που θέλεις να εξαφανιστεί, αποφάσισες να προσέξεις τι τρως αλλά χωρίς να μπεις σε διαδικασία στερητικής δίαιτας (και καλά κάνεις). Μια καλή αρχή για να μειώσεις τις θερμίδες που παίρνεις και να έχεις άμεσα αποτελέσματα είναι να κόψεις/ αντικαταστήσεις κάποια πράγματα από το πρωινό σου, χωρίς όμως να ρίξεις την ποιότητα του φαγητού σου.

1. Χρησιμοποίησε μαγειρικό σπρέι αντί για λάδι όταν κάνεις τα αυγά σου

Προφανώς το λάδι κάνει καλό στη διατροφή σου ωστόσο καλό είναι να το αντικαθιστάς όταν τηγανίζεις αυγά με κάποιο μαγειρικό σπρέι για να γλιτώνεις τις θερμίδες του- σκέψου μόνο ότι μια κουταλιά της σούπας έχει 119 θερμίδες και ας είμαστε ειλικρινείς, καμιά μας δεν χρησιμοποιεί μόνο μια κουταλιά.

2. Βγάλε την ψίχα από το κουλούρι σου

Αν συνηθίζεις να τρως αφράτο κουλούρι ή bagel το πρωί φρόντισε να βγάλεις την περισσότερη ψίχα ώστε να μειώσεις τους υδατάνθρακες και γέμισέ το με λαχανικά και πρωτεΐνη ώστε να φας ένα πιο ισορροπημένο πρωινό.

3. Φάε τοστ αντί για σάντουιτς

Άλλο ένα εξαιρετικό κόλπο για να μειώσεις τους υδατάνθρακες είναι να μετατρέψεις το σάντουίτς σου σε τοστ, τρώγοντας την μια από τις δύο φέτες δηλαδή με το τυρί, τα αλλαντικά και τα λαχανικά.

4. Προτίμησε σκέτο γιαούρτι

Αντί να φας γιαούρτι με γεύση και φρούτα ή δημητριακά προτίμησε ένα στραγγιστό 2% στο οποίο θα προσθέσεις μόνη σου μια κουταλιά μέλι, φρέσκα φρούτα και μια κουταλιά της σούπας βρώμη.

5. Κάνε ομελέτα με τα ασπράδια

Δεν είναι κακό να τρως την ομελέτα με ολόκληρο το αυγό ωστόσο αν θέλεις να μειώσεις τις θερμίδες σου αφαίρεσε τους κρόκους και φάε μόνο το ασπράδι.

6. Αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή χωρίς τον κρόκο όμως, αφαίρεσε το τυρί

Win some, lose some που λένε. Σε περίπτωση που δεν μπορείς να φανταστείς να τρως ομελέτα χωρίς τον κρόκο, αφαίρεσε το τυρί.

7. Πιες καφέ με λίγο γάλα αντί για latte

Αν το ζεστό latte είναι μια από τις αγαπημένες σου συνήθειες μπορείς να το αντικαταστήσεις με καφέ φίλτρου και λίγο χτυπημένο γάλα. Μπορεί να μην είναι 100% ίδια η γεύση αλλά θα σε βοηθήσει να μειώσεις τις θερμίδες.

8. Χρησιμοποίησε φρούτα αντί για σιρόπι στις βάφλες σου

Το σιρόπι στις βάφλες, τις τηγανίτες και τις κρέπες είναι ό,τι καλύτερο, αλλά όταν θέλεις να μειώσεις τις θερμίδες σου μπορείς να το αντικαταστήσεις με φρέσκα φρούτα όπως μπανάνα, μούρα, μήλο.