ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 εύκολοι τρόποι για να τρως πιο υγιεινά, χωρίς να προσπαθήσεις

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι σχεδόν εδώ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν προλαβαίνεις να αλλάξεις τον τρόπο που τρέφεσαι, άρα και το σώμα και τη διάθεσή σου.

Η σωστή, υγιεινή διατροφή, πέρα από το ότι θα βελτιώσει την εικόνα του κορμιού σου, θα σε κάνει να ξυπνάς πιο ευδιάθετη, θα καθαρίσει το δέρμα σου, θα κάνει το πρόσωπό σου να λάμπει, κι εσύ θα νιώθεις πιο ελαφριά και γεμάτη ενέργεια. Αντί, λοιπόν, να καταπιεστείς με το να μετράς και να ζυγίζεις ποσότητες φαγητού, ακολούθησε αυτές τις έξι συμβουλές και θα κάνεις πολύ σημαντικές βελτιώσεις στον τρόπο με τον οποίο τρέφεσαι.

1. Ξέχνα τις χημικές δίαιτες και τις αποτοξινώσεις

Δεν είναι καθόλου υγιεινές, θα σε γεμίσουν μιζέρια και δεν έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Ποιος ο λόγος να υποστείς κάτι τέτοιο, λοιπόν. Υιοθέτησε μια σωστή διατροφή για να δεις το σώμα σου να αλλάζει ουσιαστικά και από μέσα προς τα έξω.

2. Καθάρισε το ψυγείο και τα ντουλάπια σου

Πέτα όσες τροφές σε παχαίνουν. Είναι πολύ πιο εύκολο να τις αποφύγεις όταν δεν τις έχεις μέσα στο σπίτι σου.

3. Σκέψου τι τρως, πριν το φας

Να μην τρως απερίσκεπτα. Να ακούς το κορμί σου, το πότε πεινάς στ’ αλήθεια και το πότε νιώθεις το αίσθημα του κορεσμού, ώστε να μην τρως πάρα πολύ, ή πολύ λίγο.

4. Μείωσε το αλκοόλ

Το αλκοόλ δεν έχει ουσιαστικά καμία θρεπτική αξία. Το μέτρο είναι φίλος σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιοριστείς το πολύ σε ένα ποτό την ημέρα.

5. Ξεκίνα να μαγειρεύεις και άσε το delivery

Όταν μαγειρεύεις εσύ αυτό που τρως, τότε ελέγχεις απόλυτα και τι βάζεις στον οργανισμό σου – πράγμα που το θέλουμε.

6. Φρόντισε ώστε ένα γεύμα την ημέρα να είναι με λαχανικά

Οι γυναίκες από 19 έως 50 ετών, χρειάζονται 2.5 κούπες λαχανικών κάθε μέρα. Το να φας σε ένα γεύμα σου μια μεγάλη σαλάτα, φτάνει σχεδόν την απαραίτητη, ημερήσια ποσότητα που πρέπει να καταναλώνεις.