ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 πρωινές συνήθειες που σε παχαίνουν

Πέρα από το ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, το αδυνάτισμα απαιτεί όντως να ξεκινάς τη μέρα σου εφαρμόζοντας μερικά tips που θα σε βοηθήσουν στο να ξεφορτωθείς εκείνα τα περιττά κιλάκια που σε ταλανίζουν.

Αν κάνεις την κατάλληλη αρχή από το ξεκίνημα της ημέρας, το 24ωρο θα κυλήσει πιο εύκολα και δε θα περάσεις όλη την ημέρα σκεφτόμενη ότι στερείσαι και προσπαθείς και μιζεριάζεις.

Εφάρμοσε τα ακόλουθα κόλπα και όλα θα είναι ξαφνικά πιο εύκολα για σένα που παλεύεις με τη ζυγαριά.

1. Κοιμάσαι παραπάνω απ’ όσο πρέπει

Σύμφωνα με μια έρευνα, το να κοιμάσαι περισσότερο από 10 ώρες τη νύχτα, αυξάνει την πιθανότητα να έχεις μεγαλύτερο Δείκτη Μάζας Σώματος από αυτόν που πρέπει, σε σχέση με όσους κοιμούνται 7 με 9 ώρες. Πέρα από την έλλειψη ύπνου, λοιπόν, και οι υπερβολικές ώρες ξεκούρασης, μπορούν να σε παχύνουν.

2. Ετοιμάζεσαι στα σκοτεινά

Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα, αν δεν ανοίγεις τις κουρτίνες το πρωί, μπορεί να χάνεις τα οφέλη που έχει στην απώλεια βάρους ο ήλιος. 20 με 30 λεπτά έκθεσης στον ήλιο το πρωί, αρκούν ώστε να επηρρεάσουν τον ΔΜΣ, ακόμα κι όταν έχει συννεφιά.

3. Δεν φτιάχνεις το κρεβάτι σου

Σύμφωνα με το National Sleep Foundation, όσοι φτιάχνουν το κρεβάτι τους είναι 19% πιθανότερο να έχουν καλύτερο ποιοτικά ύπνο σε σχέση με τους υπόλοιπους που δεν το στρώνουν. Κι αυτό μας ξαναφέρνει στο νούμερο ένα όπου η σωστή ποσότητα και ποιότητα ύπνου μπορεί να συμβάλει σε χαμηλότερο ΔΜΣ.

4. Δεν ζυγίζεσαι

Το Cornell University υποστηρίζει πως οι άνθρωποι που ζυγίζονται καθημερινά πετυχαίνουν πιο εύκολα την απώλεια βάρους και τη διατήρηση των νέων τους κιλών. Η καλύτερη ώρα να το κάνεις είναι με το που ξυπνάς, όταν δηλαδή ζυγίζεις και λιγότερο. Τότε θα είναι και πιο ακριβής ο αριθμός που θα δεις, ενώ αν είναι μεγαλύτερος από αυτόν που περίμενες, μπορείς να αναπροσαρμόσεις και το φαγητό της ημέρας σου.

5. Δεν τρως σωστό πρωινό

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ διαπίστωσαν ότι όσοι τρώνε ένα ισορροπημένο πρωινό που περιέχει 600 θερμίδες άπαχης πρωτεΐνης, υδατάνθρακες και κάτι που να είναι λίγο γλυκό, ανέφεραν λιγότερη πείνα και είχαν λιγότερες λιγούρες την υπόλοιπη μέρα σε σύγκριση με όσους τρώνε ένα πρωινό των 300 θερμίδων. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι με το να ικανοποιείς τις διατροφικές σου επιθυμίες το πρωί, σε βοηθά στο να τις ελέγξεις αργότερα μέσα στη μέρα.