5 αλλαγές που θα νιώσεις αν αρχίσεις να πίνεις περισσότερο νερό

Υπάρχουν 5 πολύ καλοί λόγοι για να γεμίζεις το μπουκαλάκι σου πιο συχνά μέσα στη μέρα.

Η ουσιαστική ενυδάτωση της επιδερμίδας σου δεν επιτυγχάνεται μόνο με την κρέμα που θα απλώσεις το πρωί- η οποία είναι απολύτως απαραίτητη, ωστόσο δεν αρκεί- . Το Α και το Ω για την καλή υγεία του δέρματος και του οργανισμού σου γενικότερα είναι το νερό. Μαθαίνοντας να πίνεις όσο περισσότερο γίνεται μέσα στη μέρα σου θα κάνεις δώρο στον εαυτό σου μία υγιεινή, πολύτιμη συνήθεια με πολλαπλά οφέλη. Σταμάτα λοιπόν να πίνεις όποτε το θυμηθείς και βάλει στόχο τουλάχιστον τα 8 ποτήρια καθημερινά. Γιατί;

Θα πλημμυρίσεις από ενέργεια

Το νερό είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία των κυττάρων σου, τα οποία περιβάλλονται και περιέχουν νερό. Όταν τους το στερείς, οι μεμβράνες τους επιβραδύνουν την παραγωγή ορμονών και την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου ενώ παράλληλα εμποδίζονται να αποβάλλουν ό,τι δεν χρειάζονται. Κάπως έτσι η αφυδάτωση γίνεται μία από τις συχνότερες και απροσπέλαστες αιτίες κόπωσης. Αν πίνεις περισσότερο νερό, όλα και ειδικά η καρδιά σου, θα δουλεύουν ρολόι.

Το δέρμα σου θα λάμπει

Είναι το καλύτερο φυσικό καλλυντικό και κυρίως το πιο ανέξοδο. Φαντάσου την επιδερμίδα σου σαν μία γλάστρα που έχεις ξεχάσει να ποτίσεις. Το χώμα είναι ξερό και όλα μαραζώνουν. Με το νερό όλα γίνονται πιο μαλακά και πιο λεία, η ξηρασία φεύγει και τα πάντα λάμπουν από υγεία και φρεσκάδα. Αλλιώς το δέρμα έχει την όψη μιας άνυδρης ερήμου.

Πεινάς λιγότερο

Γεμίζοντας την κοιλίτσα με νερό θα καταφέρεις να κοντρολάρεις την πείνα σου. Φυσικά και δεν αντικαθιστάς ούτε ίχνος γεύματος με ένα ποτήρι νερό, αυτό που ισχύει είναι ότι με την κατανάλωσή του νιώθεις ευκολότερα το αίσθημα του κορεσμού. Πίνε 2 ποτήρια τουλάχιστον ένα τέταρτο πριν από κάθε γεύμα, αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος ώστε να μην ξεχνάς το νερό μέσα στη μέρα.

Θα δεις αποτελέσματα από τη γυμναστική σου

Το νερό συμβάλλει στην πρόληψη των κραμπών στους μυς και αποτελεί το φυσικό λιπαντικό των αρθρώσεων. Η άσκηση απαιτεί επιπλέον νερό και η έλλειψή του εξουθενώνει τον οργανισμό σου, φέρνει κούραση, αποδυναμώνει το μυικό σύστημα και άλλα τέτοια. Πίνε συνέχεια, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση.

Δεν θα έχεις πονοκεφάλους

Η κεφαλαλγία αποτελεί ένα από τα βασικά συμπτώματα της μειωμένης πρόσληψης νερού, ένα σημάδι ότι δεν έχεις πιει όσο χρειάζεται. Ο εγκέφαλος διψάει για νερό, το έχει ανάγκη, όπως και το έντερο, τα νεφρά και γενικώς όλα σου τα ζωτικά όργανα. Το 85% των ιστών του εγκεφάλου αποτελούνται από νερό, γι' αυτό και η αναπλήρωσή του είναι απαραίτητη. Μάθε να πίνεις νεράκι πριν διψάσεις.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ