ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις περισσότερο βάρος από το μηλόξυδο

Έχουμε αποθεώσει πολύ συχνά το μηλόξυδο για τις ευεργετικές του ιδιότητες σε ό,τι έχει να κάνει με την απώλεια βάρους, αλλά η αλήθεια είναι πως η γεύση του δεν το κάνει και ιδιαίτερα ευχάριστο να το πίνει κανείς. Δεν φτάνει που κάνουμε δίαιτα και γυμναστική δηλαδή, να πίνουμε και ξίδι;

Αν θα ‘θελες κι εσύ να ξυπνάς το πρωί και να κατεβάζεις ένα σφηνάκι από κάτι που θα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου, αλλά δεν νιώθεις ότι μπορείς να αντέξεις την ξινίλα του μηλόξυδου, τότε σου έχω βρει όχι μία, αλλά τέσσερις λύσεις.

Υπάρχουν, λοιπόν, αρκετές εναλλακτικές, που μπορούν να επηρεάσουν με τον ίδιο ή και καλύτερο τρόπο τον οργανισμό σου, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθειά σου για απώλεια βάρους. Αντί για το μηλόξυδο, πιες κάτι από τα παρακάτω.

Νερό

Βοηθά στην επέκταση των ινών που τρως και σε κάνουν να νιώθεις χορτασμένη. Επίσης πιάνει όγκο στο στομάχι σου και σε κάνει να νιώθεις περισσότερο κορεσμό, χωρίς επιπλέον θερμίδες, ενώ με το να πίνεις νερό εξασφαλίζεις ότι δεν μπερδεύεις την πείνα με τη δίψα, κι έτσι δεν τρως φαγητό, ενώ απλά διψάς.

Καφές

Η καφεΐνη αυξάνει τον μεταβολισμό σου κι έτσι καις περισσότερες θερμίδες ακόμα κι όταν κάθεσαι. Επίσης σε βοηθά να νιώθεις λιγότερη πείνα, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να φας παραπάνω απ’ όσο πρέπει.

Τσάι μέντας

Η μέντα είναι ένα φυσικό κατασταλτικό της όρεξης. Είναι ακόμα πιο αποτελεσματική, αν απλά τη μυρίσεις.

Νερό με λεμόνι

Πέρα απ’ το ότι αποτελείται κυρίως από νερό, το λεμόνι μπορεί να σε βοηθήσει να χωνέψεις πιο εύκολα, αλλά και να σε διευκολύνει με την δυσκοιλιότητα. Γι’ αυτό ακριβώς τα εσπεριδοειδή είναι ιδανικά για να ξεφουσκώσεις.