ΓΛΥΚΟ

10 νόστιμα υγιεινά σνακ για την επόμενη φορά που θα θες να φας κάτι γλυκό

Συμβαίνει και τίποτα δεν το σταματάει. Λέγεται υπογλυκαιμία ή έτσι έχουμε μάθει να αποκαλούμε την κάθε φορά που σου ξυπνάει αυτή η γνωστή, πελώρια λαχτάρα να βάλεις κάτι γλυκό στο στόμα σου. Πριν βάλεις στο κουτάκι μέσα στο προφιτερόλ ή ξεσπάσεις στο κέικ με το γλάσο, αναλογίσου τις πολύ υγιεινές πλην νοστιμότατες γλυκές επιλογές που έχεις στο ντουλάπι και το ψυγείο του σπιτιού σου, τις οποίες μπορείς να απολαύσεις χωρίς να γεμίσεις με ζάχαρη. Σιγά σιγά, εκπαιδεύοντας τον εαυτό σου σε τέτοιου είδους γλυκά σνακ που κάνουν καλό, θα σου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό κάθε φορά που έρχεται η λιγούρα, να ψάχνεις το βάζο με το ταχίνι αντί για το τηλέφωνο της κρεπερί.

> Στραγγιστό γιαούρτι με ταχίνι: Ρίχνεις μέσα στο multi ένα στραγγιστό γιαουρτάκι και 1-2 κουταλιές ταχίνι με μέλι ή σοκολάτα. Αυτό που θα βγει θα είναι μία απαλή, αφράτη μους. Αν θες, μπορείς να κάνεις «βουτιά» ένα digestive μπισκότο.

> Κρακεράκια ή ρυζογκοφρέτες με μέλι και κανέλα: Μία κουταλιά της σούπας χωρισμένη σε 2-3 κράκερς ή ρυζογκοφρέτες, με κανέλα και μόλις έφτιαξες το πιο γρήγορο νόστιμο γλυκό, χωρίς τύψεις. Για έξτρα απόλαυση, βάλε και λίγο ταχίνι.

> Ψητό μήλο με ταχίνι ή μέλι και κανέλα: Με φλούδα ή χωρίς, το κόβεις σε κομματάκια αφού βγάλεις τα κουκούτσια. Σ’ ένα πυρέξ, ρίχνεις 2-3 κουταλιές μέλι, λίγο νερό και ένα ξυλάκι κανέλας. Ψήνεις για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.

> Smoothie με μύρτιλα: Πέτα στο μπλέντερ πορτοκάλι, μήλο, φράουλα, μύρτιλα που θα φέρουν γλύκα και ό,τι άλλο φρούτο θες με πάγο ή και γάλα και απόλαυσε. Βιταμίνες και γλύκα.

> Σοκολατούχο γάλα αμυγδάλου: Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις για να νικήσεις τη λαχτάρα σου για μία σοκολάτα είναι να πιεις ένα ποτήρι σοκολατούχο γάλα αμυγδάλου με μειωμένες θερμίδες.

> Μπανάνα με λιωμένη μαύρη σοκολάτα: Ξεφλουδίζεις τη μπανάνα και τη βάζεις στο ψυγείο για λίγα λεπτά. Λιώνεις τη μαύρη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων για μισό έως και ένα λεπτό. Η συνέχεια, προφανής. Βούτα τη μπανάνα μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα.

>Porridge με μέλι ή μαρμελάδα, φρούτα και σταφίδες: Aν είσαι φαν της βρώμης, ριξε γάλα ή νερό στο κατσαρολάκι μαζί με μέλι ή μαρμελάδα, κομμένα φρουτάκια της αρεσκείας σου και σταφίδες. Βράσε με υπομονή και απόλαυσε έναν πολύ νόστιμο, γλυκό χυλό.

> Μέλι με καρύδια: Κλασικό αγαπημένο και άκρως λιγωτικό υγιεινό γλυκό.

> Ψωμί με φυστικοβούτυρο: Μία φέτα ψωμί, ιδανικά σικάλεως και απλωμένη μία κουταλιά φυστικοβούτυρο. Αν το θες ζεστό, το ψήνεις στα μικροκύματα για ελάχιστο χρόνο.

> Cheesecake της στιγμής: Η πανάλαφρη εκδοχή του αγαπημένου σου γλυκού. Απλώνεις σε κράκερ ή μπισκότα digestive μία κουταλιά της σούπας cream cheese χαμηλών λιπαρών και μία κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα με στέβια.