ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Το detox νερό που πρέπει να φτιάξεις αυτό το καλοκαίρι

Αν ψάχνεις ένα αποτοξινωτικό νερό ή detox water το οποίο να έχει φρουτένια γεύση, μόλις το βρήκες. Ακολούθησε τις οδηγίες και ετοίμασε το μια στο τόσο για να δώσεις στον οργανισμό σου, μια γερή δόση αποτοξίνωσης και θρεπτικών συστατικών.

Τι θα χρειαστείς

– Φράουλες

– Λίγες φέτες ακτινίδιο

– Καρπούζι

– Φύλλα μέντας

– Νερό

Προετοιμασία

Βάλε τις φράουλες, το ακτινίδιο και το καρπούζι σε ένα βαζάκι. Πρόσθεσε λίγα φύλλα μέντας. Γέμισε το βαζάκι με νερό. Βάλ’ το στο ψυγείο και την επόμενη πιες το!

Γιατί

– Τα ακτινίδια είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, A και Κ. Επίσης είναι πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο. Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύουν το DNA μας από τυχόν βλάβες. Είναι πολύ αποτελεσματικό απέναντι στο άσθμα, προλαμβάνει την εκφύλιση της ωχράς κυλίδας,βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

– Η μέντα έχει την ιδιότητα να δροσίζει. Βοηθά την παραγωγή χολής, στην καύση του λίπους και χαλαρώνει τους μύες του στομαχιού.

– Η κιτρουλίνη στο καρπούζι βοηθάει τα νεφρά να καθαρίσουν από την αμμωνία, ουσία που είναι πολύ τοξική για το σώμα.

– Η φράουλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, μαγγάνιο και φυτικές ίνες. Έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επίσης βοηθάει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου.