CAMERON DIAZ

Οι συμβουλές της Cameron Diaz για τέλειο κορμί

Cameron Diaz γεννιέσαι δεν γίνεσαι μπορεί να σκεφτείς αν είσαι έτσι λίγο μοιρολάτρης και κυνική, αλλά φίλη μου γιατί τόσο απόλυτη; Ο καθένας είναι ο εαυτός του, δεν λέω, ωστόσο όταν βλέπεις μία γυναίκα που στα 45 της δείχνει τόσο υγιής και με κορμί θανατηφόρο (κάπως οξύμωρη η τοποθέτηση αλλά κατάλαβες εσύ τι εννοώ), εννοείται ότι θες να μάθεις πώς το κάνει και να πάρεις ιδέες διατροφής.

Γιατί η Cameron σε γενικές γραμμές δεν κάνει κάτι εξωπραγματικό, απλά έχει πρόγραμμα, είναι πειθαρχημένη, το κάνει καιρό και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Έχει μιλήσει αρκετά για όσα της χαρίζουν ευεξία και για εκείνα που την κρατούν σε φόρμα σωματική- ψυχολογική. Και δεν κάνει ακρότητες, ούτε λέει πράγματα που ξενίζουν (καλησπέρα Gwyneth Paltrow). O κανόνας του 80/20 λειτουργεί και στη δική της περίπτωση. Γιατί τι νόημα έχει η ζωή χωρίς burger; Καμία.

Και για πες μας λοιπόν βρε Cameron Diaz, τι τρως τι τρως;

Μαγειρεύει τα γεύματά της

Η Cameron έχει πει πολλές φορές πως τις Κυριακές περνάει αρκετές ώρες στην κουζίνα κι αυτό γιατί μαγειρεύει και προετοιμάζει φαγητά και σνακ για την εβδομάδα που έρχεται, ώστε να μην ξεμένει από υγιεινές επιλογές ή να σπρώχνεται στην εύκολη λύση ενός έτοιμου φαγητού.

Βάζει λεμόνι παντού

Φέτες λεμονιού παντού για την Cameron. Στο νερό της, στη σαλάτα, ακόμα και στα ζυμαρικά της. Το πιστεύει πολύ το λεμόνι κι αυτό γιατί αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, ενισχύει το ανοσοποιητικό και επιταχύνει την πέψη.

Είναι εθισμένη στο αβοκάντο

Όταν ένας δημοσιογράφος τη ρώτησε κάποια στιγμή “βρε Cameron, τι τροφή θα έπαιρνες μαζί σου σ’ ένα ερημονήσι για να τρως μια ζωή”; εκείνη απάντησε “αβοκάντο”. Πηγή καλών λιπαρών με αντιοξειδωτική δράση το μαλακό αυτό λαχανικό, δεν είναι τυχαίο πως οι πιο αγέραστες γυναίκες πίνουν νερό στ’ όνομά του.

Πίνει προβιοτικά

Μία από τις συνήθειες που την κρατούν γερή και δυνατή είναι τα προβιοτικά. Ξέρει επίσης πως το να έχουμε τα σωστά βακτήρια στο στομάχι μας είναι σημαντικό στην απώλεια βάρους και την καλύτερη πέψη.

Κάνει τις απαραίτητες παρασπονδίες

Είπαμε, 80/20 κανόνας χρυσός και για την Cameron, η οποία ξέρει πως το να τρως μια ζωή σπόρους chia και κους κους είναι κάπως βαρετό. Το ισορροπημένο διατροφικό της πρόγραμμα βασίζεται κατά 80% σε υγιεινές επιλογές και το υπόλοιπο ποσοστό μοιράζεται σε όσα θέλουμε όλοι να τρώμε και να πίνουμε συνέχεια, αλλά ξέρουμε πως δεν κάνει. Μια φορά την εβδομάδα τρώει ό, τι και όσο θέλει, χωρίς τύψεις.

Τρώει βραστά αυγά

Τα αυγά είναι η πηγή ζωικής πρωτεΐνης που εμπιστεύεται περισσότερο το κορμί αυτό, σε βραστή βερσιόν κυρίως. Το προσθέτει συχνά στα κυρίως γεύματά της.