ΔΙΑΤΡΟΦΗ

10 Εύκολοι τρόποι να μειώσεις εκατοντάδες θερμίδες εβδομαδιαία

Όλο το χρόνο αλλά κυρίως το καλοκαίρι ψάχνεις τρόπους να κάνεις τη διατροφή σου πιο ευεργετική για το σώμα, χωρίς όμως να στερηθείς τη χαρά του νόστιμου φαγητού και μέχρι τώρα θα το θεωρείς ακατόρθωτο.

Κι όμως, είναι εφικτό. Δες 10 εύκολους τρόπους που μπορείς να μειώσεις εκατοντάδες θερμίδες από το εβδομαδιαίο διαοτολόγιό σου, χωρίς να πεινάσεις.

1) Προτίμησε cream cheese με χαμηλά λιπαρά

Μπορεί να σου φαίνεται ότι η διαφορά μεταξύ του πλήρους σε λιπαρά cream cheese και του light ως απειροελάχιστη αλλά πρέπει να ξέρεις ότι έτσι κερδίζεις 50 θερμίδες ανά τοστ ή σάντουιτς.

2) Μπέικον γαλοπούλας και όχι χοιρινό

Κάθε δύο φέτες μπέικον γαλοπούλας είναι -100 θερμίδες σε σύγκριση με δύο φέτες χοιρινού μπέικον.

3) Φυτικό γάλα, όχι ζωικό

Είτε στον καφέ είτε και στο πρωινό σου, μπορείς να καθιερώσεις το φυτικό γάλα όπως το γάλα αμυγδάλου ή ακόμα και γάλα σόγιας. Τι κερδίζεις; 100  θερμίδες ανά μερίδα, παρακαλώ.

4) Αντικατέστησε τις διάφορες σως με κρεμώδη veggie dip

Μειώνεις τις εβδομαδιαίες θερμίδες κατά 100 ανά φλιτζάνι.

5) Ασπράδια αυγών αντί για ολόκληρα τα αυγά

Με αυτό τον τρόπο, κάθε δύο αυγά κερδίζεις 100 θερμίδες.

6) Ποια μαγιονέζα; Μόνο χούμους

Προσέχεις; Για κάθε κουταλιά της σούπας μαγιονέζα που αντικαθιστάς με χούμους, κερδίζεις 150 θερμίδες.

7) Burger ναι, cheeseburger όχι

Σου αρέσουν τα burgers; Λογικό. Κι εκεί να παραμείνεις, στο burger. Το cheeseburger, το τυρί δηλαδή, σου προσθέτει 150 θερμίδες έτσι απλά. Μην στενοχωριέσαι όμως, μπορείς ακόμα να το εμπλουτίσεις με κέτσαπ και μουστάρδα.

8) Γιαούρτι λευκό, ολόλευκο

Τα φρούτα κατά μόνας είναι πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό, μέσα στο γιαούρτι όμως κοστίζουν περίπου 150 θερμίδες ανά κεσεδάκι.

9) Ice Tea χωρίς γλυκαντικά

Καλοκαίρι είναι, θες να δροσιστείς και το καταλαβαίνω. Το ice tea είναι ιδανικό γι’ αυτό το σκοπό, απλά προτίμησέ το χωρίς επιπρόσθετα γλυκαντικά. Γιατί; Γλιτώνεις 150 θερμίδες ανά ποτήρι.

10) Ελαιόλαδο και πάλι ελαιόλαδο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιεινό για τη σαλάτα σου από ελαιόλαδο και μπαλσάμικο. Απόφυγε τα διάφορα κρεμώδη dressings. Κερδίζεις 200 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας.

Κάνε αυτό το δώρο στον εαυτό σου.