ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Κεφάλαιο αποτοξίνωση: Τα 5 detox ροφήματα πριν τις γιορτές

Ποια είναι η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς "Πάσχα"; Αν δεν είναι η "Ανάσταση" θα είναι σίγουρα η λέξη "αρνί". Ή το φαγητό, επειδή δεν τρώνει όλοι αρνί. Αλλά μιλάμε για πολύ φαγητό. Το τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα είναι γεμάτο με ό,τι μπορείς να φανταστείς. Και η Δευτέρα δεν πάει πίσω. Δεν γίνεται να μη συμμετέχεις σε όλο αυτό, οπότε είσαι ήδη προετοιμασμένη.

Επειδή ξέρεις ότι το Πάσχα θα φας και μετά θα αισθάνεσαι τύψεις, μπορείς να πάρεις από τώρα τα μέτρα σου και να κάνεις αποτοξίνωση πριν τις γιορτές. Το πρώτο και κύριο που πρέπει να κάνεις είναι να δώσεις βάση στο νερό. Δεν είναι κάτι που θα ακούσεις για πρώτη φορά, όμως είναι κάτι που πρέπει να έχεις πάντα στο νου σου. Ευτυχώς, είναι κάτι που μπορείς να απολαμβάνεις καθημερινά σε αφθονία χάρη στην ΕΥΔΑΠ.

Το νερό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό της τροφής που καταναλώνεις. Όταν δεν πίνεις πολύ νερό, ο οργανισμός σου δεν μπορεί να είναι αποδοτικός σε αυτή τη διαδικασία. Επομένως, εκτός από όλες τις άλλες ευεργετικές ιδιότητές του, το νερό βοηθά και στην απώλεια βάρους.

Με βάση το νερό, λοιπόν, μπορείς να φτιάξεις 5 detox ροφήματα τα οποία θα σε ενυδατώσουν και θα βοηθήσουν τον οργανισμό σου να αποτοξινωθεί ενόψει των ημερών που έρχονται. Δύο σε ένα: και θα πίνεις το νερό σου πιο ευχάριστα και θα κάνεις καλό στον οργανισμό σου.

Δοκίμασε τα παρακάτω και θα μας θυμηθείς.

Νερό με φράουλες και βασιλικό

Θα χρειαστείς:

1 κανάτα με νερό

10 φρέσκιες φράουλες

2 χοντρές φέτες λεμόνι

Φρέσκο χυμό από μισό λεμόνι

1 χούφτα φύλλα βασιλικού

 

Γεμίζεις μια κανάτα με νερό (σε θερμοκρασία δωματίου) και ρίχνεις τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύεις και το αφήνεις στο ψυγείο και 3-4 ώρες ώστε τα συστατικά από τα υλικά να ενσωματωθούν στο νερό. Σερβίρεις και απολαμβάνεις. Τόσο απλό.

Νερό με τζίντζερ και μέντα

Θα χρειαστείς:

1 κανάτα με νερό

1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες

5 εκ. από φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο

2 χοντρές φέτες λεμόνι

10 με 12 φύλλα μέντας

1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων

1/4 κ.γ. αιθέριο έλαιο μέντας

Ακολουθείς τα βήματα που αναφέρθηκαν και παραπάνω Γεμίζεις μια κανάτα με νερό (σε θερμοκρασία δωματίου) και ρίχνεις τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύεις και το αφήνεις στο ψυγείο και 3-4 ώρες ώστε τα συστατικά από τα υλικά να ενσωματωθούν στο νερό.

Νερό με μήλο και κανέλα

Θα χρειαστείς:

1 κανάτα με νερό

1 μήλο κομμένο σε φέτες

1 ξυλάκι κανέλας

Ρίχνεις το μήλο και το ξυλάκι της κανέλας στην κανάτα. Γεμίζεις με πάγο περίπου μέχρι τη μέση της κανάτας και συμπληρώνεις το υπόλοιπο με νερό. Αφήνεις το μείγμα να παγώσει καλά στο ψυγείο για 1 ώρα. Καλή απόλαυση!

 

Νερό με λεμόνι και αγγούρι

Θα χρειαστείς:

1 κανάτα με νερό

1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

1/2 αγγούρι κομμένο σε φέτες

Το νερό με λεμόνι αποτελεί το τέλειο detox ρόφημα. Γεμίζεις μια κανάτα με νερό (σε θερμοκρασία δωματίου) και ρίχνεις τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύεις και το αφήνεις στο ψυγείο και 3-4 ώρες ώστε τα συστατικά από τα υλικά να ενσωματωθούν στο νερό.

Νερό με μηλόξυδο

Θα χρειαστείς:

1 κανάτα με νερό

1 πράσινο μήλο

2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Κόβεις σε φέτες ένα πράσινο μήλο και το βάζεις στην κανάτα. Προσθέτεις 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο, 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κανέλας, 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Στη συνέχεια προσθέτεις νερό στην κανάτα και το αφήνεις στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Με πέντε απλά ροφήματα μπορείς να προετοιμάσεις τον οργανισμό σου κατάλληλα γι’ αυτό που έρχεται το Πάσχα. Δεν χρειάζεσαι πολλά. Βασικά, χρειάζεσαι νερό, νερό και νερό και ορισμένα υλικά για να το αρωματίσεις. Γιατί, όπως λένε, η ουσία κρύβεται στα απλά, καθημερινά πράγματα. Το νερό, το οποίο μας παρέχει σε αφθονία και στην καλύτερη ποιότητα η ΕΥΔΑΠ, είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Δώστου σημασία λοιπόν.