ΔΕΡΜΑ

4 τρόποι να προφυλάξεις το δέρμα σου από την ατμοσφαιρική ρύπανση του καλοκαιριού

Το ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και όσων αυτή προκαλεί είναι ένα θέμα που καλό θα είναι να μας απασχολεί όλο το χρόνο, καθώς έχει να κάνει -πρώτα και κύρια- με τη γενικότερη μόλυνση του περιβάλλοντος. Ωστόσο, πέρα από τα προφανή, η ρύπανση του περιβάλλοντος έχει δυσάρεστες συνέπειες και στο δέρμα μας.

Το φαινόμενο αυτό γίνεται ακόμα πιο επιβαρυντικό στη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου η ατμόσφαιρα είναι πιο αποπνικτική λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας και ο αέρας που αναπνέουμε είναι ζεστός, συχνά υγρός και “στάσιμος”, ελλείψει των μποφόρ.

Γι’ αυτό αν φροντίζεις το δέρμα σου στη διάρκεια του χειμώνα με συνέπεια, θα πρέπει να επαυξήσεις αυτή την προσπάθεια στη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να το προφυλάξεις απ’ όσα προκαλεί σε αυτό η ατμοσφαιρική ρύπανση.

1) Μείνε ενυδατωμένη

Η μόλυνση της ατμόσφαιρας ξηραίνει και αφυδατώνει το δέρμα σου. Γι’ αυτό προσπάθησε να πίνεις πολύ νερό, σε καθημερινή βάση, ώστε να προλάβεις την ξηρασία της επιδερμίδας σου.

2) Κάνε απολέπιση τακτικά

Για να εξασφαλίσεις ότι τα σωματίδια των ρύπων δε θα φράξουν τους πόρους του δέρματός σου, πλένε το πρόσωπό σου με ειδικά σαπούνια ή υγρά καθαρισμού και κάνε ντους καθημερινά, ενώ μπορείς να ξεκινήσεις και απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα, για πιο ενισχυμένο αποτέλεσμα.

3) Χρησιμοποίησε έλαια και μάσκες προσώπου

Μία φορά την εβδομάδα, όταν θα έχεις χρόνο να αφιερώσεις στον εαυτό σου, καλό θα είναι να εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου μια μάσκα προσώπου και τα απαραίτητα έλαια που θα σε βοηθήσουν στην προσπάθειά σου να διατηρήσεις το δέρμα σου καθαρό από τα μέσα και τους πόρους σου ανοιχτούς να αναπνέουν.

4) Τρώγε φρούτα και λαχανικά

Εκτός από το νερό, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σημαντικές πηγές υγρού στοιχείου για τον οργανισμό αλλά και βιταμινών C και E που βοηθούν στην αναδόμηση του δέρματος. Επιπλέον, είναι και φυσικά αντιοξειδωτικά.