Το Vogue Femme και οι πόζες που σε φέρνουν πιο κοντά στη νίκη

Η χορογραφία σου σε φέρνει πιο κοντά στο νέο video clip των Stavento.

Ο χορός δεν είναι ένα και μόνο πράγμα. Είναι πολλά και διαφορετικά μαζί για τον καθένα. Η τέταρτη από τις έξι φίλες του Ladylike που χόρεψε μπροστά στο φακό για εμάς είναι η Γεωργία Ξανθοπούλου με το Vogue Femme (υποκατηγορία του voguing). Η Γεωργία, λοιπόν, μέσα από το χορό εκφράζεται, δημιουργεί, ανατρέπει στερεότυπες αντιλήψεις.

Το Vogue γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, τέλη της δεκαετίας του '70 με αρχές της δεκαετίας του '80 από τη gay και trans κοινότητα της εποχής, στα γκέτο της πόλης, όπου κατοικούσαν όλες οι μειονότητες της Αμερικής. Καθώς οι gays και trans διασκέδαζαν αντιγράφοντας τις στάσεις που έπαιρναν τα γυναικεία μοντέλα στο περιοδικό Vogue, μετατρέποντας όλη αυτή την κινησιολογία σε χορό, προέκυψε η ομώνυμη ονομασία. Η υποκατηγορία "Vogue Femme" εστιάζει στις έντονες κινήσεις των χεριών, τις πόζες και σε μια υπερβολική αναπαράσταση του γυναικείου σώματος.

Η Γεωργία γνώρισε το Vogue μέσα από τα video clips της Μαντόνα που επικοινώνησε αυτό το είδος χορού στο ευρύ κοινό και έφυγε στη Νέα Υόρκη για να το σπουδάσει, όπου και εκπαιδεύτηκε από τους καλύτερους χορευτές Vogue παγκοσμίως. Αν είσαι κι εσύ σαν τη Γεωργία που κυνήγησε το όνειρό της και τώρα κάνει αυτό που λατρεύει, δεν έχεις παρά να συμμετάσχεις στο νέο διαγωνισμό των Caprice, από τις 2 έως και τις 29 Μαΐου.

Μπες στο www.capriceletsroll.gr, ανέβασε από 1 έως και 5 χορευτικές φωτογραφίες σου από οποιοδήποτε είδος χορού και μπορεί να είσαι εσύ η μία από τις τυχερές που θα δουν τις πόζες τους στο νέο video clip των Stavento "Μέρα μου γεια σου" (αποκλειστικά διαθέσιμο στα Caprice με την τεχνολογία visual Shazam από τις 2 Ιουνίου έως και τις 31 Ιουλίου).

Παράλληλα, μπαίνεις αυτόματα στην κλήρωση, διεκδικώντας εισιτήρια και διαμονή για 2 στο Σπλιτ της Κροατίας, για να παρακολουθήσεις από κοντά με όποιον ή όποια εσύ θες ένα από τα πιο γνωστά Dance Music Festival της Ευρώπης, στις 14,15 και 16 Ιουλίου.

Ο χορός δε χωρά περιορισμούς. Νιώσε ελεύθερη να παρουσιάσεις ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι ΕΣΥ μπροστά στο φακό και, πού ξέρεις, μπορεί αυτό να είναι αρκετό για να δεις τον εαυτό σου στο νέο video clip των Stavento "Μέρα μου γεια σου".

 

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ