ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Laser αποτρίχωσης: Πώς θα απαλλαγείς από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μέχρι το καλοκαίρι

Πρώτος μήνας της άνοιξης και όλες οι γυναίκες αρχίζουν να σκέφτονται πώς θα υποδεχθούν το καλοκαίρι όσο πιο όμορφες και περιποιημένες μπορούν. Διότι μαζί με τα λουλούδια την άνοιξη ανθίζει και η διάθεση των γυναικών να περιποιηθούν το δέρμα τους και το σώμα τους. Από πού ξεκινάμε; Μα φυσικά, από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και τους μαγικούς τρόπους που μπορούμε να την εξαφανίσουμε. Ο καλύτερος τρόπος να δώσεις ένα τέλος στην ταλαιπωρία του ξυραφιού είναι το laser αποτρίχωσης. Οι πρώτοι μήνες της άνοιξης είναι η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσει κανείς τις συνεδρίες laser, ώστε μέχρι το καλοκαίρι να έχει ολοκληρώσει τις συνεδρίες και να έχει ξενοιάσει οριστικά.

Σε ποια σημεία μπορεί να εφαρμοστεί το laser;

Το laser αποτρίχωσης μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος θέλουμε εκτός από το κεφάλι (στο σημείο του τριχωτού). Το laser μπορεί να εξαφανίσει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στη μασχάλη, στους ώμους, στο μπικίνι, στο στήθος, στο μουστάκι, στο πιγούνι, στα πόδια και στα χέρια.

Σύγκριση μεθόδων laser

Οι 3 πιο δημοφιλείς μέθοδοι laser αποτρίχωσης είναι το alexandrite, το diode και το laser ND-YAG.

Alexandrite: Είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος αποτρίχωσης. Λόγω του ότι δρα στοχευμένα, δεν επηρεάζει τους ιστούς του δέρματος στην περιοχή γύρω από το σημείο στόχευσης. Γι’ αυτό και είναι πολύ ασφαλής. Δεν εφαρμόζεται σε περιπτώσεις ξανθών τριχών και σε μαυρισμένα δέρματα.

Laser Diode: Είναι πολύ ασφαλής μέθοδος και ενδείκνυται και σε μαυρισμένα δέρματα. Στοχεύει κυρίως στις καστανές τρίχες και μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και το καλοκαίρι. Αυτό το laser έχει ειδικό μηχανισμό ψύξης και έτσι, δεν είναι καθόλου επώδυνο. Το μειονέκτημά του είναι ότι λόγω της χαμηλής ενέργειας δεν είναι αποτελεσματικό σε όλους τους τύπους της τρίχας.

Laser ND-YAG: Αυτό το είδος laser εφαρμόζεται τόσο στις αποτριχώσεις όσο και στην αντιμετώπιση αγγειακών βλαβών. Είναι πολύ ασφαλής μέθοδος και δρα εκεί που το laser Alexandrite δεν είναι αποτελεσματικό. Έχει καλύτερη εφαρμογή στα σκουρόχρωμα και μαυρισμένα δέρματα. Το μειονέκτημά της είναι ότι μπορεί να προκαλέσει κάποιες ενοχλήσεις.

Υπάρχει κίνδυνος να μείνει σημάδι από το laser αποτρίχωσης;

Σπανίως μπορεί να αφήσει μια μικρή ερυθρότητα για λίγες ώρες, ωστόσο υποχωρεί. Είναι σημαντικό να μην είναι μαυρισμένο το δέρμα, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργηθεί κάποια δυσχρωμία. Ακόμη κι αυτή όμως, μετά από λίγες μέρες υποχωρεί. Για να εκμηδενίσεις τον κίνδυνο παρενεργειών θα πρέπει να απευθυνθείς μόνο σε εξειδικευμένους γιατρούς (δερματολόγους ή πλαστικούς χειρουργούς). Είναι βασικό να χρησιμοποιείται το κατάλληλο μηχάνημα για κάθε είδος δέρματος και τρίχας και φυσικά, να το χειρίζεται ο εξειδικευμένος γιατρός.