ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Έρωτας φυγάς: Οι πρωταγωνιστές σχολιάζουν το πρόωρο τέλος και το #χωρίςλόγο εμφανίζεται στο Twitter/X

Open

Η εκπομπή Happy Day και η Τίνα Μεσσαροπούλου ήταν που την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, μετέδωσε ότι η σειρά του Open, Έρωτας φυγάς, παρά το ικανοποιητικό της ταξίδι στους πίνακες μέτρησης της τηλεθέασης (σημείωνε τηλεθεάσεις που ξεπερνούσαν κατά πολύ τον μέσο όρο τηλεθέασης του σταθμού) θα ρίξει αυλαία μετά την περίοδο των γιορτών.

Σύμφωνα με το Happy Dayμ οι λόγοι για το πρόωρο τέλος της σειράς Έρωτας φυγάς ήταν οικονομικοί. Όπως υποστήριξε η δημοσιογράφος, το κανάλι δεν θα προχωρήσει σε νέα επεισόδια ελλείψει χρημάτων. «Ήταν μία παραγωγή που θα έπρεπε να την αναλάβει η Barking Well, λόγω του ότι αναλαμβάνει το ψυχαγωγικό κομμάτι αυτού του καναλιού, δεν θέλησε να την αναλάβει λόγω υπέρογκου κόστους, δεν μπήκε σε αυτή τη διαδικασία», υποστήριξε η δημοσιογράφος. Όπως επεσήμανε «Δεν είναι θέμα παραγωγής, η παραγωγή πληρώνει κανονικά τους ηθοποιούς και το κανάλι οφείλει υπέρογκα ποσά στην εταιρεία παραγωγής». Την είδηση επιβεβαίωσε ουσιαστικά και η πρωταγωνίστρια, Ντάνη Γιαννακοπούλου μέσω από Instagram Stories της, την ίδια ημέρα.

«Είναι πολύ στενάχωρη αυτή η εξέλιξη και νιώθω πολύ άβολα να μιλήσω για αυτό, αλλά οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν και η αγαπημένη μας σειρά ολοκληρώνει νωρίτερα τον κύκλο της. Στα 110 επεισόδια. Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω ένα βίντεο που θα μιλώ γι’ αυτό. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Χωρίς λόγο. Όταν κάνεις 20% τηλεθέαση και σε κόβουν», έγραψε η ηθοποιός της σειράς του Open, Έρωτας φυγάς.

Τη σκυτάλη του ρεπορτάζ πήρε η εκπομπή Super Κατερίνα του Alpha, την 1η Δεκεμβρίου. Εκεί προβλήθηκε η ηλεκτρονική επιστολή με την οποία οι συντελεστές της σειράς ενημερώθηκαν για την ολοκλήρωσή της.

«Αγαπητοί συνεργάτες, μετά λύπης θα θέλαμε με το παρόν να σας ανακοινώσουμε ότι λάβαμε επίσημη ενημέρωση από το κανάλι πως ο “ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ” θα λάβει τέλος στο 110ο επεισόδιο. Οι έντονες φημολογίες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα επιβεβαιωθήκαν με την αρνητική αυτή εξέλιξη, παρότι η σειρά έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο και φέρνει για το κανάλι υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να συνεχιστεί η σειρά. Όταν θα έχουμε εξελίξεις, θα σας ενημερώσουμε άμεσα. Ας δείξουμε όλοι την ίδια αγάπη ως το τέλος του κύκλου των γυρισμάτων, ώστε να κάνουμε ακόμα πιο ηχηρή την επιτυχία του “ΦΥΓΑ”», ανέφερε το email.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου στην εκπομπή, η σειρά ολοκληρώνεται με τα επεισόδια που υπήρχαν στην αρχική συμφωνία καναλιού και συντελεστών. «Λανθασμένα κυκλοφορεί ότι κόβεται ο Έρωτας φυγάς. Το έχω ψάξει πάρα πολύ και θα σας δώσω όλα τα στοιχεία. Όντως η εταιρία παραγωγής έστειλε ένα μέιλ σε όλους τους ηθοποιούς και τους ενημέρωνε ότι η συμφωνία που είχαν για συγκεκριμένα επεισόδια θα ολοκληρωθεί», είπε ο δημοσιογράφος.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η σειρά είχε τεράστιο κόστος. «Για τις δύο σεζόν έφτασε τα 13 εκατομμύρια ευρώ. Η νέα διοίκηση του σταθμού έκανε μια πολύ έξυπνη κίνηση να μεταφέρει τη σειρά σε νέα ώρα. Η σειρά δεν κατάφερε να φέρει ανάλογα έσοδα σε αυτή τη ζώνη», είπε ο δημοσιογράφος. Ο ίδιος ωστόσο, αναφέρθηκε και σε ένα προσωπικό θέμα που έχει προκύψει για κάποιους από τους πρωταγωνιστές και που κατά το δικό του ρεπορτάζ συνέβαλε στην απόφαση για την ολοκλήρωση της σειράς.

«Υπάρχει κάποια αλλαγή που έχει να κάνει με τους πρωταγωνιστές. Κάποιοι από αυτούς δεν μπορούσαν να είναι και για την εξέλιξη της σειράς θα ήταν δύσκολο αυτό που λέμε το “αν φύγει ο πρωταγωνιστής”. Έχει να κάνει με ένα προσωπικό θέμα που έχουν κάποιοι πρωταγωνιστές και δεν μπορώ να το θίξω. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει η διαπραγμάτευση παρόλο που πήραν το mail. Το κανάλι δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα, προσπαθεί να μειωθεί το μπάτζετ και να τελειώσει η σειρά αντί για Μάρτιο, τον Ιούνιο», είπε ο δημοσιογράφος της εκπομπής Super Κατερίνα.

Τα σχόλια των Σταύρου Ζαλμά, Σταύρου Σβήγκου, Άννας Ανδριανού και Μαρίας Κωνσταντάκη

Στην εκπομπή Πάμε Δανάη παραχώρησε δηλώσεις για τα ρεπορτάζ που αφορούν το πρόωρο τέλος της σειράς ο Σταύρος Ζαλμάς.

«Εγώ είμαι απλώς ένας εργαζόμενος εκεί. Το γιατί αποφάσισε τώρα το κανάλι να το ανακοινώσει τώρα, δεν μπορώ να σας το πω, δεν έχω ιδέα. Η πληροφόρηση που έχω εγώ είναι αυτό το πράγμα. Ότι στις 10 Φεβρουαρίου θα σταματήσει να προβάλλεται στο Open η σειρά. Το μόνο που θα ήθελα να διευκρινίσω είναι, επειδή ακούω δεξιά αριστερά, ότι εγώ αποχώρησα από τη σειρά και γι’ αυτό σταματάει, είναι παντελώς ψέμα», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

«Φυσικά και υπάρχει περίπτωση να πάει η σειρά σε άλλο κανάλι. Μας έχει ανακοινωθεί ότι ο παραγωγός ενόψει αυτής της απόφασης του καναλιού, θα προσπαθήσει να κλείσει συμφωνία με άλλο κανάλι έτσι ώστε να συνεχιστεί αυτή η σειρά, διότι είναι πετυχημένη. Δεν είναι από τις σειρές που κόβονται λόγω αποτυχίας. Το Open το σταματάει για άλλους λόγους, δικούς του. Εγώ θέατρο δεν κάνω φέτος τον χειμώνα, και είναι πολύ νωρίς για να ανακοινώσω κάτι για παρακάτω», πρόσθεσε ο Σταύρος Ζαλμάς.

Στην ίδια εκπομπή σχολίασε την είδηση για το μέλλον της σειράς Έρωτας φυγάς και ο Σταύρος Σβήγκος. «Εμείς δεν έχουμε επαφή με το κανάλι, έχουμε με την εταιρεία παραγωγής, όπως όλοι οι ηθοποιοί, οι παραγωγοί μιλούν με το κανάλι. Μας είπαν οι παραγωγοί ότι είχαν συναντήσεις με το κανάλι. Πριν γίνουν κάποιες αλλαγές στο κανάλι και αναλάβουν κάποιοι άνθρωποι το ψυχαγωγικό κομμάτι του, ήταν σίγουρο ότι θα πάρουμε παράταση. Άλλαξε ο άνθρωπος που διαχειρίζεται την ψυχαγωγία του καναλιού και άλλαξε και αυτό. Δεν το περιμέναμε. Δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί, μιλάμε για πολλά άτομα που εργάζονται και μένουν στον “άσο”. Είναι στενάχωρο να βλέπεις την απόγνωση στο βλέμμα τους, ζούμε πολύ δύσκολες εποχές και οικονομικά», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

«Είχαμε ανανεώσει τα συμβόλαιά μας μέχρι τώρα, την 1η σεζόν. Έχουμε διαφορετικά συμβόλαια. Από ό,τι έχει φτάσει στα αυτιά μου, όλοι θέλαμε να συνεχίσουμε. Το κανάλι δεν έχει πάρει επίσημη θέση», πρόσθεσε.

Η Άννα Ανδριανού επιβεβαίωσε το τέλος της σειράς Έρωτας φυγάς, μιλώντας στην εκπομπή Fay’s Time την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου. «Ενημερώθηκα για το τέλος της σειράς από ένα mail της παραγωγής, νιώθω ένα μικρό πένθος. Ο κόσμος αγάπησε τόσο πολύ αυτή τη δουλειά, αλλά κι εμείς την αγαπήσαμε πολύ. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία, με εξαιρετικούς συναδέλφους και κέρδισα πάρα πολλά πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το γεγονός ότι τελειώνει νωρίτερα είναι λυπηρό, είναι δυσάρεστο. Δεν θα πάψουμε μέχρι τέλους εμείς να την πιστεύουμε και να την υπηρετούμε με όλη μας τη δύναμη και την αγάπη», συμπλήρωσε η Άννα Ανδριανού.

Η Μαρία Κωνσταντάκη με τη σειρά της δήλωσε σοκαρισμένη στην εκπομπή Breakfast @ Star και τον δημοσιογράφο Στέλιο Δρουμαλιά.

«Είμαστε όλοι σε κατάσταση σοκ! Δεν το περιμέναμε γιατί τα νούμερα τηλεθέασης δεν αντιστοιχούσαν σε κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι πρέπει να είναι η πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση που κόβεται μια σειρά που έχει τόσο καλά νούμερα, τόσο πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο του καναλιού.

Ξέρουμε απλά ότι μας ανακοινώθηκε αυτό, ότι έχουμε 110 επεισόδια και θα δουλέψουμε μέχρι τα μέσα, τέλη Γενάρη. Μας ανακοινώθηκε με ένα mail από την εταιρεία παραγωγής», είπε η Μαρία Κωνσταντάκη και πρόσθεσε: «Ήταν πρόκληση η αλλαγή ώρας, αλλά κι εκεί τα πήγαμε πολύ καλά. Κι από την παραγωγή μάς έλεγαν ότι δεν ξέρουν τίποτα. Υπάρχει ένα αίσθημα αδικίας επειδή πηγαίναμε καλά κι επειδή στη μέση της σεζόν πολύς κόσμος θα μείνει χωρίς δουλειά».

Η Πέμυ Ζούνη είχε αναφερθεί στις φήμες για το πρόωρο τέλος της σειράς πριν ακόμα αυτό επιβεβαιωθεί με το mail της εταιρείας παραγωγής προς τους συντελεστές, τονίζοντας ότι είναι μία άβολη κατάσταση απευθυνόμενη στο Open μέσω της συνέντευξής της για το 7 Μέρες TV.

«Είναι πάρα πολύ άβολο αυτό που συμβαίνει, διαβάζουμε αυτά που γράφονται και δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από το κανάλι. Εδώ θα ήθελα να απευθυνθώ στο κανάλι: “Είναι πάρα πολύ άβολο, κύριοι”. Μία μεγάλη επιτυχία, όπως το σίριαλ Έρωτας φυγάς, είναι τουλάχιστον αμήχανο και άδικο να συνοδεύεται από τέτοια σχόλια», είχε επισημάνει.

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου μιλώντας στην εκπομπή Super Κατερίνα, τόνισε ότι περιμένει επίσημη ενημέρωση από το κανάλι.

Το Twitter/X διαμαρτύρεται για το πρόωρο τέλος της σειράς Έρωτας φυγάς

Όπως όλοι γνωρίζουν, το Twitter/X είναι το αγαπημένο καταφύγιο των τηλεθεατών για να σχολιάζουν τις εξελίξεις στη δράση των αγαπημένων τους σειρών. Αυτή η είδηση όμως για τη σειρά Έρωτας φυγάς τούς έκανε να απορήσουν για κάτι που συμβαίνει στην αληθινή ζωή και θα τους στερήσει την αγαπημένη τους τηλεοπτική συνήθεια. Οι fans του Έρωτα φυγά, απορούν με την εξέλιξη αυτή, κατακρίνουν το κανάλι Open για την απόφασή του και θεωρούν ότι η σειρά ολοκληρώνεται πρόωρα #χωρίςλόγο.