DIY

DIY: 2 detox μάσκες προσώπου για να βρεις τη χαμένη λάμψη

Λόγω των ημερών ίσως να υπερέβαλλες λίγο με το μακιγιάζ και καλά έκανες. Τώρα όμως πρέπει να επανέλθεις στα καθημερινά και να δώσεις στην επιδερμίδα του προσώπου σου το boo st που χρειάζεται για να αναζωογονηθεί και να είναι λαμπερή και υγιής.

Face Mask #1: Με μέντα και σοκολάτα

Σε ένα μπολ ανακάτεψε μισή κουταλιά της σούπας άργιλο, μισή κουταλιά κακάο, 2 κουταλιές γιαούρτι και μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο μέντας. Άπλωσε το μείγμα (αφού έχει ομογενοποιηθεί) σε καθαρό και στεγνό πρόσωπο, έτσι ώστε να έχει καλύψει καλά την επιδερμίδα σου. Απόφυγε την περιοχή γύρω από τα μάτια. Άσε τη μάσκα να δράσει για 20′ περίπου και αφαίρεσέ τη με χλιαρό νερό και ένα σφουγγαράκι.

Τα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή που περιέχει το κακάο θα καθαρίσουν την επιδερμίδα ενώ η μέντα θα βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και κατ’ επέκταση θα επιταχύνει τη διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης και θα επαναφέρει το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας.

 

Face Mask #2: Με αβοκάντο και λεμόνι

Λιώνεις πολύ καλά σε ένα μπολ μισό αβοκάντο και προσθέτεις το χυμό από μισό λεμόνι και μία κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας. Αφού ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά απλώνεις τη μάσκα σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα και την αφήνεις για 20′. Αφαιρείς με χλιαρό νερό και ένα σφουγγαράκι. Τα λιπίδια και τα υγιή λιπαρά του αβοκάντο είναι ότι χρειάζεται η ξηρή σου επιδερμίδα ενώ το λεμόνι θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που κάνουν θαμπή την όψη του.

Τόσο τα υλικά όσο και η διαδικασία είναι τόσο απλά που δεν έχεις καμία δικαιολογία. Δώσε μία αναζωογονητική αίσθηση στην επιδερμίδα σου με φυσικά υλικά που σίγουρα έχεις στο σπίτι.