ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Detox day: Πώς να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου μετά από το ατελείωτο party

Δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω γιατί πρέπει να αποτοξινωθείς. Λόγω των ημερών, τα πάρτι είναι πολλά, τα ποτά επίσης, τα φαγητά και κυρίως τα γλυκά, ακόμα περισσότερα. Κι εσύ νιώθεις κουρασμένη, λες και την προηγούμενη δεν ήσουν σε ρεβεγιόν αλλά σε καταναγκαστικά έργα.

Ξεκίνα να διαβάζεις και ακολούθησε τις συμβουλές για να επανέλθεις με τον καλύτερο και πιο ανώδυνο τρόπο.

1. Όταν ξαπλώσεις βάλε κάτω από τον σβέρκο σου μία τυλιγμένη πετσέτα ή ένα μαξιλάρι. Έτσι θα βεβαιωθείς ότι θα έχεις σωστή κυκλοφορία του αίματος και θα αποφύγεις να κοιμηθείς μπρούμυτα, μία στάση που προκαλεί συγκέντρωση των υγρών στα μάτια και τα μάγουλα, επομένως ανεπιθύμητο κι ενοχλητικό πρήξιμο.

2. Πιες ένα ποτήρι χλιαρό νερό με στυμμένο λεμόνι. Είναι φυσικό αποτοξινωτικό του οργανισμού και καλό είναι να το βάλεις έτσι κι αλλιώς στην καθημερινότητά σου.

3. Βάλε μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο στο νερό ή στο smoothie σου. Θα βοηθήσει στην πέψη και θα μειώσει την αίσθηση του φουσκώματος ενώ ταυτόχρονα θα τονώσει την ενέργειά σου.

4.  It’s yoga time! Όχι, δεν εννοώ να πας γυμναστήριο. Μπορείς όμως να κάνεις μερικές ασκήσεις streching που θα ανακουφίσουν το σώμα σου και θα το ενεργοποιήσουν.

5. Πιες μία κούπα πράσινο τσάι ή με ginger ή με peppermint. Θα καταπραύνει τυχόν ενοχλήσεις στο στομάχι καθώς επίσης είναι έχει και φυσικές αντιοξειδωτικές που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου.

6. Όσο για το πρόσωπό σου και τα πρησμένα μάτια καλό είναι να κάνεις μία μάσκα για να επανέλθουν!