ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Δέσποινα Βανδή: Απαντά στα αρνητικά σχόλια και τους τραγουδιστές που παρεξηγήθηκαν με το Chart Show

Alpha

Η Δέσποινα Βανδή ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στην τηλεοπτική της πορεία, αυτό που αφορά την παρουσίαση ενος βραδινού, μουσικού show. Το Chart Show επέστρεψε στον Alpha με παρουσιάστρια την ίδια και μαζί με την πρεμιέρα της, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, ήρθε και η κριτική.

Στο επίκεντρο της κριτικής δεν βρέθηκε μόνο η Δέσποινα Βανδή και οι ικανότητές της ως παρουσιάστρια, αλλά και η λίστα των τραγουδιών που βρήκαν θέση στο πρώτο Chart Show, το οποίο αφορούσε τα 90s και τις επιτυχίες τους που ακούγονται μέχρι και σήμερα.

Ο Θάνος Καλλίρης ήταν ένας από τους καλλιτέχνες που μεσουράνησαν τη δεκαετία του 90 στην ελληνική, μουσική σκηνή. Παρακολούθησε το Chart Show με παρουσιάστρια τη Δέσποινα Βανδή και αφού η αντίστροφη μέτρηση ολοκληρώθηκε εξέφρασε την απογοήτευση του για το γεγονός ότι επιτυχίες του ίδιου, του Λάμπη Λιβιεράτου, του Κώστα Μπίγαλη, του Χρήστου Δάντη κ.α. καλλιτεχνών έμειναν εκτός της λίστας.

«Στο προηγούμενο πάντως σόου (που δεν ήταν κατά το δοκούν κάποιας εταιρείας ή κάποιων συγκεκριμένων συμφερόντων) ήταν διαφορετικά», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Θάνος Καλλίρης.

Ο Θάνος Καλλίρης δεν μοιράστηκε τις απόψεις του για τις επιδόσεις της Δέσποινας Βανδή στον ρόλο της παρουσιάστριας, ωστόσο, αυτό έκανε ο Νίκος Μαστοράκης ο οποίος σύγκρινε τη Δέσποινα Βανδή με την προηγούμενη παρουσιάστρια του Chart Show, Ναταλία Γερμανού.

Ο Νίκος Μαστοράκης με ανάρτησή του στο Facebook μετά την πρεμιέρα του Chart Show, άσκησε σκληρή κριτική στη Δέσποινα Βανδή, για την οποία έγραψε μεταξύ άλλων «Όλο και περισσότερο προσχωρεί (ίσως λόγω ανάγκης εισοδήματος, ίσως λόγω φθίνουσας τραγουδιστικής καριέρας) στην τηλεοπτική παρουσίαση η αοιδός (και κάποτε… αντίπαλος της Βίσση, αν είναι ποτέ δυνατόν.)».

«Της τελείωσε το Kοκλώνειο άσμα, άρχισε το Chart Show. Βανδηφλεγης, βέβαια», έγραψε επίσης ο Νίκος Μαστοράκης τονίζοντας ότι η Δέσποινα Βανδή τα πήγε στην παρουσίαση όπως θα τα πήγαινε η Ναταλία Γερμανού στο τραγούδι.

Οι μέρες πέρασαν και η Δέσποινα Βανδή συναντήθηκε με την κάμερα του Πρωινού και τον δημοσιογράφο της εκπομπής, ο οποίος της ζήτησε να σχολιάσει τόσο την αρνητική κριτική του Νίκου Μαστοράκη, όσο και τα παράπονα καλλιτεχνών, όπως ο Θάνος Καλλίρης, για την σύνταξη της λίστας των τραγουδιών του Chart Show.

«Ήταν σκληρή η ανάρτησή του; Αλήθεια; Τα αρνητικά σχόλια τα έχω συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν γίνεται να πρωταγωνιστείς σε ο,τιδήποτε, είτε στο θέατρο, είτε στο τραγούδι και να μην υπάρχουν αρνητικά σχόλια. Είναι μέσα στο παιχνίδι κι αυτά, δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους. Είναι φοβερά ανυπόφορο αν κινείσαι με αυτόν τον γνώμονα», είπε η Δέσποινα Βανδή για την ανάρτηση του Νίκου Μαστοράκη.

Η Δέσποινα Βανδή δεν είναι ούτε η πρώτη φορά που παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (βλέπε το My Greece), ούτε είναι άπειρη στο κομμάτι της έκθεσης και της κριτικής που την ακολουθεί. Όπως καταλαβαίνεις η φράση «συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια» ταιριάζει γάντι σε αυτή την περίπτωση.

Σε ό,τι αφορά τους τραγουδιστές που εξέφρασαν απορίες για τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στις λίστες του Chart Show, η Δέσποινα Βανδή προσπάθησε να διαφωτίσει το κοινό για το πώς δημιουργείται το top 30 των τραγουδιών που ακούγονται στην εκπομπή.

«Ακούμε πολύ όμορφα τραγούδια, δεν υπάρχουν διαγωνισμοί εδώ. Δεν υπάρχουν βραβεία. Τραγούδια που έχουν αντέξει στον χρόνο. Και για τις παρεξηγήσεις που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί, υπάρχει ένας αλγόριθμος και μία συγκεκριμένη ομάδα που το έχει ξανακάνει, για να φτάνουμε όσο γίνεται πλησιέστερα στην αλήθεια. Και στη διαφάνεια», σημείωσε αρχικά η Δέσποινα Βανδή.

Κι έκλεισε λέγοντας το αυτονόητο για τις καριέρες των τραγουδιστών, τα κομμάτια των οποίων περιλαμβάνονται στις λίστες (ή και όχι). «Πάνω απ΄ όλα για τα τραγούδια θέλουμε να μιλήσουμε, δεn διακυβεύεται η καριέρα κανενός. Ούτε αφαιρείται, ούτε προστίθεται», κατέληξε η παρουσιάστρια του Chart Show.